Do mletého masa vydlabala díru, do které následně vložila tyto ingredience. Tohle je babiččina nejlepší sekaná, kterou jste kdy ochutnali! -
Menu

Do mletého masa vydlabala díru, do které následně vložila tyto ingredience. Tohle je babiččina nejlepší sekaná, kterou jste kdy ochutnali!

Když se řekne mleté maso, většina lidí si představí především sekanou či karbanátky. To jsou totiž již po celá desetiletí dvě nejčastější jídla, která z mletého masa připravujeme. Dnes vám proto přinášíme originální recept na pečeni z mletého masa trochu jiného typu. Můžete ji vyzkoušet například k večeři, lahodný pokrm zcela určitě všem zachutná.

Co budeme potřebovat?

Na přípravu naší pečeně si připravte přibližně sedm set gramů mletého masa, nejlépe hovězího, jednu větší cibuli, sto gramů strouhanky, čtyři vejce, dva stroužky česneku, sto dvacet gramů slaniny, dvě stě gramů taveného smetanového sýra, sto gramů plátkového sýra, například čedaru či goudy, a dále sůl a pepř na dochucení. Pokud máte k dispozici čerstvé bylinky, například majoránku, oregano či tymián, můžete je do masové směsi také přidat.

Jak správně připravit směs masa?

Začneme tím, že si připravíme mleté maso. Maso vložíme do větší misky a přidáme nadrobno nasekanou cibuli a česnek, strouhanku, vejce a na závěr dochutíme pomocí soli a pepře. Následně vše důkladně promícháme, nejlépe rukama, aby se koření do masa pořádně zapracovalo a aby se vše dobře propojilo. Dalším krokem je vložení takto připravené masové směsi do pečící misky či vyššího pekáče.

Jak připravit náplň?

Následujícím krokem je příprava náplně. Nejprve uprostřed masa v zapékací misce pomocí lžíce vyhloubíme podélně asi dva až tři centimetry vysoký prostor, do kterého následně vložíme zbývající ingredience, tedy plátky slaniny, tavený smetanový sýr, plátky goudy či čedaru a navrch rozklepneme tři vejce.

Jak péct?

Následně už jen vložíme do trouby předehřáté na sto osmdesát stupňů a pečeme přibližně po dobu šedesáti minut, dokud se na povrchu nevytvoří křupavá kůrka. Naše netradiční pochoutka z mletého masa chutná skvěle především se zapečenými či šťouchanými bramborami nebo se zeleninovým salátem.

https://youtu.be/aQvPBE5e38M

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

Vše, co potřebujete, je jedna tajná přísada, abyste si doma…

Pečené kuře je klasickým receptem, který se snadno připravuje a samotný výsledek ohromí každého. Existuje řada modifikací, které se následně…
RECEPTY

Celý svět blázní po receptu na tento výborný Švédský cheesecake!…

Blíží se Vánoce a to znamená, že většina hospodyněk by pomalu ale jistě měla začít myslet na cukroví a různé…
RECEPTY

Maminčin recept na nejlepší palačinky, s těstem totiž udělá TOHLE.…

Každý zná palačinky a většina z nás si je doma také pravidelně dělá, podle osvědčeného receptu. Věděli jste ale, že jsou…
RECEPTY

Z jablek už nedělám nic jiného než tento minutkový koláč.…

Když nás honí mlsná, chceme si často něco upéct. Málokdo ale chce trávit v kuchyni zbytečně dlouhou dobu. Ideální jsou recepty,…
RECEPTY

Až vyzkoušíte tyto lahodné jablečné palačinky, na klasické si ani…

Palačinky jsou známým a také populárním jídlem. Hodí se k snídani, k obědu, stejně jako také k večeři. Dají se udělat jak na…
RECEPTY

Doposud jste dělali kuřecí vývar naprosto špatně. Zde je návod,…

Kuřecí polévka je oblíbenou pochoutkou po celém světě. Každý ji dělá podle sebe a mnohé recepty se tak mohou lišit.…