David Hampl
29 ledna, 2020

Nejrůznější dorty, koláče, buchty a dezerty jsou slabostí mnoha z nás. Odpolední káva s nimi chutná mnohem lépe než bez nich. Jejich příprava ale často vyžaduje větší množství času, což nás od domácího pečení často odrazuje. My pro vás ale dnes máme recept na velmi chutný a rychlý dezert, který si jistě oblíbíte nejen vy, ale pro jeho nevšednost také vaše děti.

Co budete potřebovat?

Tento dezert je jednoduše řečeno dvoubarevný, musíte si tedy vytvořit dvě různá těsta. Na jejich přípravu budete potřebovat tři vejce, sto gramů cukru, dvě stě mililitrů mléka, devadesát mililitrů slunečnicového oleje, tři sta gramů polohrubé mouky, deset gramů vanilkového cukru, sedmdesát gramů kakaa, půl čajové lžičky soli, jednu čajovou lžičku prášku do pečiva, padesát gramů vlašských ořechů a padesát gramů čokoládových kapek.

Jak tento skvělý dezert vyrobit?

Nejprve si v misce smíchejte vejce se solí a cukrem. K této směsi poté přilijte mléko a slunečnicový olej a vše dobře promíchejte. Následujícím krokem je přidání sypkých ingrediencí, tedy mouky, vanilkového cukru a prášku do pečiva. Vše důkladně promíchejte do podoby konzistentního těsta. Takto vzniklé těsto poté rozdělte na dvě poloviny a do jedné poloviny přimíchejte kakao.

Připravte si dortovou formu a do jejího středu vložte obrácený hrnek či skleničku. Do takto připravené formy pak nalijte obě dvě těsta, tmavé i světlé, každé do jedné poloviny. Následně ozdobte vrchní část světlého těsta čokoládovými kapkami a vrchní část tmavého těsta posypejte ořechy. Formu vložte do trouby předehřáté na sto osmdesát stupňů a pečte po dobu přibližně třiceti pěti minut.  Chutný dvoubarevný dort je hotov a může se podávat. S kávou, čajem či sklenkou mléka je naprosto dokonalý. Ochutnejte a uvidíte. Dort se dá samozřejmě ozdobit i jinak než vlašskými ořechy a čokoládovými kapkami, použít můžete také mandle, lískové ořechy či nejrůznější posypy na dorty.

Sdílejte článek