David Hampl
13 listopadu, 2019

Toužíte po něčem dobrém, krémovém a sladkém? Máme pro vás recept na krém, který vás těchto tužeb velmi rychle zbaví. Už jen samotná myšlenka na něj uspokojí všechny touhy vašeho jazýčku a vy se tak budete moci hýčkat neodolatelně jemnou chutí karamelového krému, který u nás nemá obdoby. Vyzkoušejte a uvidíte.

Krémy, který nebudete chtít odložit

Představíme vám recepty na perfektní karamelové krémy, které budete moci použít na dorty či jiné dezerty. Samozřejmě si je můžete udělat a mlsat jen tak u televize pod dekou. Jedná se o jedny z nejoblíbenějších receptů na tento typ krému. Jakmile je ochutnáte, nebudete chtít jiné.

Míchejte, míchejte

Pro přípravu krému budete potřebovat následující ingredience: 300 g cukru, 600 ml mléka, 4 lžíce mouky, 4 vejce, 3 lžíce vody a špetku soli.

Postupujte následovně. V misce si rozmíchejte mouku se 100 ml mléka, V druhé misce si rozmíchejte vejce se solí. V hrnci s tlustým dnem smíchejte 150 g cukru s vodou. Na mírném ohni za stálého míchání uvařte sirup, tzn. dokud se cukr nezmění na karamelový sirup. Přidejte zbývající cukr a zbytek mléka a nepřetržitě míchejte, dokud se směs krásně nespojí. Poté přilejte směs mouky a mléka a rozmíchané vejce. Míchejte, dokud se z toho nestane krásný krém. Poté přidejte trochu šlehačky, promíchejte a nechte vařit na mírném ohni. Jakmile začne krém vařit, hrnec odstavte. Krém přelijte do mísy, kterou překryjte potravinovou folií a dejte do lednice vychladit.

Krém ze šlehačky a citronu

Můžete vyzkoušet také krém ze šlehačky a citronu. K tomu budete potřebovat: 100 g šlehačky, 500 ml mléka, 1 citron, 100 g másla, 100 g cukru a 30 g vanilkového cukru.

Mléko přiveďte k varu, přidejte mouku a dobře promíchejte. Přidejte cukr a míchejte, dokud směs nezhoustne. V samostatné misce smíchejte máslo s uvařeným mlékem a dobře promíchejte. K tomu přidejte šťávu z citronu a vanilkový cukr. Míchejte, dokud nevznikne hustá smetana. Poté vložte na 60 minut do lednice. Dobrou chuť.

Sdílejte článek