Dokonalá sněhová poleva z bílků, která se neroztéká a je vhodná na všechny druhy koláčů a dortů. Jakmile se jí naučíte, už jinou dělat nebudete!

Každá správná hospodyňka touží po tom, aby se se svými koláči blýskla před návštěvou, nebo před blízkými. Jenže poleva z bílků často zcela nevyjde. Aby se Vám to už nikdy nestalo, připravujte ji podle tohoto návodu.

Vydařená bílková poleva má být svěží, chutná a elegantní. Musí mít jemně lesklou glazuru a neměla by být jako šlehačka, tedy příliš mokrá a tekoucí. Zdá se Vám to komplikované? Ale kdeže. Připravit opravdu dobrou bílkovou polevu je hračka. Třeba jen vědět ten správný postup.

Co budete potřebovat

Čtěte také: Budete překvapeni, kolik pomocníků v boji s nepříjemným zdravotním problémem naleznete ve vaší kuchyni. Který vítězí?

  • 1 bílek
  • 200-250g práškového cukru
  • 1-2 lžičky citronové šťávy

Postup přípravy

V hluboké míse si začněte šlehat bílek. Když se z něj začne tvořit pěna, přidejte polovinu množství cukru a promíchejte. Vzápětí přidejte citrónovou šťávu. Ta přispěje ke krásně bílé barvě.

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Dosypte zbylý cukr a nyní bez přestávky šlehejte při nízké rychlosti. Pokud chcete bílkovou polevu barevnou, spolu s cukrem a citrónovou šťávou přimíchejte i trochu Vámi zvoleného potravinářského barviva.

Po vyšlehání naneste na koláč a dejte zchladit. Pokud chcete, aby Vám poleva držela, je třeba dávat ji na ještě teplý koláč, nejlépe horký, který pak potřeba okamžitě vložit do chladné spíže nebo sklepa.

Takto připravená poleva bude mít tu správnou konzistenci. Nebude téct, nebude padat a bude se krásně lesknout. Přejeme hodně štěstí při přípravě!