Tyto dokonalé bramborové lupínky poslouží jako perfektní přiloha k Vašemu obědu.

 

Už Vás nebaví obyčejné přilohy a rádi byste si dopřáli něco nového, ale zároveň chutného? Díky těmto lupínkům skvěle oživíte klasické brambory a vytvoříte něco úplně nového a opravdu chutného. Už při přípravě tyto lupínky vypadají perfektně a tak je tomu i s chutí. Poslouží Vám skvěle k nejrůznějším pokrmům z masa. Nebojte se k nim přidat i zeleninu , na talíře to bude vypadat opravdu bezchybně.

Ingredience

Čtěte také: Toto je opravdu to, co se stane s vaším tělem, když budete pít citrónovou šťávu v kombinaci s olivovým olejem každé ráno

2kg podlouhlých brambor (nejlépe o podobném průměru)
3 lžíce rozpuštěného másla
3 lžíce olivového oleje
4 cibule
8 větviček čerstvého tymiánu
hrubá sůl
1/2 lžičky drcených chilli papriček (není nutné)

[hana-code-insert name=’google‘ /]Postup

Troubu si předehřejte na 200°C. Mezitím si v misce smíchejte máslo s olejem.

Oloupejte si brambory ( kdo chce může nechat ve slupce ) a nakrájejte na tenké plátky. Měli by vypadat jako chipsy.

Nádobu, kde budete brambory zapékat potřete máslem. Na dno nasypejte trochu soli a drcené chilli papričky.

Plátky brambor vkládejte do mísy svisle vedle sebe.

Cibuli si nakrájejte na menší plátky a nasledně vsuňte mezi brambory. Poté přelijte směsí z másla a oleje.

Dle chuti osolte a přidejte své oblíbené koření.

Dejte do trouby a nechte péct přibližne 60 minut na 200°C. Pokud se Vám bude zdát, že lupínky hnědnou moc rychle, přikryjte brambory
alobalem a snižte teplotu.

Po 40 minutách přidejte na brambory tymián a nechte dopéct.

Hotové brambory posypte sýrem a slaninou, dodá to tu pravou chuť.