Dokonale křehká a šťavnatá masová roláda plněná sýrem a slaninou

Masová roláda plněná sýrem a anglickou slaninou je u nás doma tak trochu sváteční recept, který si připravujeme třeba k nedělnímu obědu, nebo na který sázíme tehdy, pozveme-li ke společnému stolu blízké či přátele. Na přípravu není až tak složitá, po upečení je krásně křehká, vůbec není vysušená a její náplň dodává pečenému vepřovému masíčku ten správný šmrnc.

Máte-li rádi maso, pak je tenhle recept určený právě vám. Vepřové masíčko je v tomto případě dominantní ingrediencí, jejíž chuť skvěle vyváží sýr, anglická slanina a restované žampiony. Jsem si jistá, že si tuhle dobrotu nenecháte ujít, protože i mě se při pouhé představě okamžitě začínají sbíhat sliny!

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 500 g vepřového masa
  • 500 g slaniny
  • 200 g sýra
  • 150 g žampionů
  • 200 ml vepřového vývaru
  • 150 ml červeného vína
  • sůl a pepř
  • olej

Jak postupovat při přípravě?

  1. Troubu si předehřejte na 200 °C.
  2. Žampiony očistěte, nakrájejte na plátky a krátce orestujte na troše rozpáleného oleje.
  3. Maso rozřízněte tak, abyste získali co možná největší plochu.
  4. Maso osolte a opepřete, poskládejte jej plátky slaniny a plátky sýra.
  5. Přidejte vrstvu restovaných žampionů.
  6. Maso přeložte napůl a snažte se ho co možná nejvíce srolovat.
  7. Zabalte do zbylých plátků slaniny a s pomocí provázku pečlivě svažte.
  8. Roládu vložte do pekáče.
  9. Vepřový vývar smíchejte s vínem a trochou oleje. Tuto směs poté nalijte na roládu.
  10. Vložte do trouby a pečte cca 1 hodinu.
  11. Jakmile se slanina upeče dozlatova, roládu otočte a polijte ji výpekem.

Masová roláda nám nejvíce chutná s kaší, kterou si přelijeme výpekem. Záleží ale jen na vás, s jaku přílohou si tuhle dobrotu dopřejete.

Čtěte také: Typ vašich nohou toho hodně odhalí o vaší osobnosti. Podívejte se jaký typ jste vy