Domácí jogurtové šišky jako od babičky! Tuto dobrotu připravíte během chvilky a bez složitého postupu!

Smažené a přesto lehké! Nevěříte? Přesně takové jsou jogurtové šišky podle receptu, který jsem dostala od mé babičky. Překvapí vás, jak nadýchané jsou a jak si na nich každý z vás pochutná!

Jogurt vytváří velice jemnou a lahodnou chuť a díky všem ingrediencím jsou tyto šišky doslova k nakousnutí! Tato sladká dobrota pro celou rodinu a přátele je velice jednoduchá a příprava vám zabere pouze pár minut. Jsou výborné k čaji, kávě nebo jen tak při večerní pohodě u televize. Zaručeně uděláte všem svým blízkým radost a jen při smažení se jim budou sbíhat sliny! Zaručeně nikdo neodolá!
Babička nám tuto dobrotu vždy servírovala během chladných večerů na chalupě a vždy se každý olizoval až za ušima!

Co tedy budete potřebovat a jak na to?

Ingredience:

  • 500 g polohrubé mouky
  • 225 g bílého jogurtu
  • 1-2 vejce (záleží na velikosti)
  • 70 g cukru
  • 1 prášek do pečiva
    (+ suroviny na zdobení dle vlastní chuti a výběru)

Postup:

  1. Ze všeho nejdříve smíchejte v míse suché ingredience (mouku, cukr a prášek do pečiva)
  2. Přidejte k nim tekuté ingredience, které si nejprve také smíchejte v jiné míse (jogurt a vejce)
  3. Důkladně promíchejte a vytvořte těsto
  4. Těsto nechte alespoň 30 minut pod utěrkou na teplém místě (na sluníčku, topení, peci…)
  5. Z těsta vytvořte pomocí válečku plát (ne moc tenký, aby se vám nepotrhal – přibližně půl centimetru tlustý)
  6. Rozkrájejte poté plát na jednotlivé obdélníčky a každý z nich rozřízněte v jejich středu
  7. Rozehřejte si olej ve vyšší pánvi
  8. Poté vkládejte jednotlivé obdélníky do rozpáleného oleje a smažte
  9. Vyndavejte až ve chvíli, kdy jsou z obou stran opečeny dozlatova

Šišky můžete nechat jen tak a nebo je posypat moučkovým cukrem. Další možnost je podávat šišky posypané mákem, cukrem a zalité máslem. V kombinaci s oříšky nebo čerstvým ovocem jsou také výborné! Jak si šišky dochutíte a ozdobíte je jen na vás! Kreativitě se meze nekladou!

Dobrou chuť!

Čtěte také: Lívance z brambor a květáku? Tato kombinace je zdravá a také dokonale chutná