Domácí malinové makrónky s bílou čokoládou: Když je jednou zkusíte připravit doma, už nikdy nebudete chtít kupované!

Makrónky jsou jedním z nejoblíbenějších dezertů! Mohou mít různé příchutě a náplně a s tímto receptem si můžete opravdu vyhrát. Dnes jsme si pro Vás připravili malinové s bílou čokoládou, které jsou svěží a recept pochází z Itálie. Tato metoda přípravy je o něco jednodušší, protože makrónky nemusejí „ležet“ po dobu 30 minut před pečením, což může mnohé odradit.

Co budete potřebovat (na 40 ks)?

Na pusinky:

  • 150 gramů mletých mandlí
  • 150 gramů moučkového cukru
  • 4-5 lžiček malin, které jsou sušené, mleté ​​a bez semínek
  • 4 vaječné bílky
  • trošku růžového potravinářského barviva
  • špetku soli
  • 150 gramů cukru
  • 38 ml vody

Na čokoládovo-malinovou náplň:

Čtěte také: Moje kamarádka má 64 let, ale její tvář stále září, a dokonce nemá vrásky a ani problémy s pokožkou. Seznamte se s jejím tajemstvím!

  • bílou čokoládu
  • 150 g čerstvých nebo mražených malin
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 1/3 šálku smetany ke šlehání
  • 230 gramů bílé čokolády
  • 4-5 lžiček malinové sušené hmoty
shutterstock.com

Jak na to?

Nejdříve si připravíme čokoládovou náplň. Do malého hrnce si dáme cukr a maliny a přivedeme za stálého míchání k varu. Necháme povařit asi 5 minut a když hmota trochu zhoustne, odstavíme. Přes sítko pak malinovou směs propasírujeme, abychom odstranili jadérka. Následně si smícháme v hrnci propasírované maliny, smetanu a bílou čokoládu. Opět umístíme na mírný plamen a roztopíme čokoládu. Přidáme malinový prášek a barvivo. Celou směs přelijeme do misky a necháme vychladnout.

Mezitím, jak nám směs chladne, připravíme si těsto na pusinky. Troubu si předehřejeme na 150 stupňů a připravíme si pečící papír. S pomocí mixéru nebo kuchyňského robota si spolu umeleme mandle a moučkový cukr. Prosejeme do malé misky. V jiné misce si vyšleháme dva bílky spolu s růžovým barvivem a přidáme je po částech k mandlím a cukru.

V misce si vyšleháme další dva bílky se špetkou soli. V malém hrnci si smícháme cukr a vodu a zahříváme, dokud nám nevznikne sirupová konzistence, kterou vylijeme na vyšlehané bílky a dobře promícháme. Následně bílky smícháme s mandlovou hmotou. Tento proces je lepší odsledovat na videu, které se nachází níže v článku.

Na plech vyložený papírem na pečení vytvoříme pomocí cukrářské fólie kroužky. S plechem trochu poklepeme o stůl, abychom odstranili vzduchové bubliny. Pečeme 20 až 24 minut. Před tím, než budeme makrónky plnit a spojovat je, necháme je trochu vychladnout. Skladujeme je při pokojové teplotě a nejlépe jsou na druhý den, proto bychom je měli nechat odstát.

Pro lepší představu přikládáme i videorecept s podrobným postupem. Věříme, že se Vám vydaří!

Dobrou chuť!