Domácí mini pizzy s tofu a olivami: Nekupujte je v obchodě zmražené, tento recept chutná stokrát lépe!

Proč byste si kupovali mraženou pizzu v obchodech, když si ji umíte udělat čerstvou a z kvalitních surovin doma? Totéž platí i o stále populárnějších mini pizzách, které milují zejména naše děti. Připravte jim chutný prázdninový oběd a neplýtvejte penězi, ani zdravím Vašich ratolestí.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 500 g polohrubé mouky
  • 250 ml vody
  • 15 ml olivového oleje
  • 10 g soli
  • 20 g krystalového cukru
  • ½ kostky droždí
  • 200 ml rajčatového protlaku
  • 150 g tofu
  • 1 malou cibuli
  • 20 kousků černých oliv
  • tymián, bazalku, oregano dle chuti
  • 1-2 stroužky česneku

Jak na to?

Teplou vodu si smíchejte s olivovým olejem, do ní rozdrobte droždí, přidejte sůl a cukr a promíchejte, nakonec nechte 5-10 minut odstát na teplém místě. Pak si do misky nasypte mouku a zalijte ji směsí s droždím. Prohněťte pevné těsto a nechte ho vykynout přikryté utěrkou přibližně 20-30 minut na teplém místě.

Mezitím si připravte kvalitní rajčatový základ. Rajčatový protlak smíchejte podle chuti s kořením a protlačte do něj česnek. Pro lepší chuť můžete přidat i čerstvá rajčata, v tom případě je ale nakrájejte na menší kousky a celou směs nechte povařit asi 10 minut. Pokud čerstvá rajčata nepotřebujete, rajčatový základ máte připravený i bez vaření.

Čtěte také: Tento muž prozradil tajemství známé mnoho let: Dokonale bílé zuby a zdravý chrup po celý život vám zajistí tento zázračný tibetský lék

Do misky si nakrájejte na malé kousky tofu a černé olivy, které můžete také rozřezat na menší kousky, aby z pizzy nespadly.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Na pomoučeném vále si vyválíme těsto a vykrájíme z něj větší sklenicí mini pizzy. Ty potřete rajčatovým základem a posypte tofu sýrem a olivami. Na závěr si pokrájejte cibuli na kolečka a po jednom kolečku dejte na každou mini pizzu. Pizzy můžete a nemusíte posypat tvrdým sýrem.

Pizzy pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 10-15 minut a podávejte ještě teplé.

Přejeme dobrou chuť!