David Hampl
21 ledna, 2019

Jistě si vzpomínáte na své dětství a na chutě různých sladkých dobrot. Mezi ty se jistě řadila i taková, která kombinovala onu sladkost a také fakt, že byla z mléka a tedy zdravá. Touto dobrotou byl Pribináček. Ten samozřejmě pořídíte v obchodech i nyní. Proč ho ale kupovat, když je tu jiná možnost. Můžete si udělat Pribináček. Proč? Jelikož budeme garantovat, že vám zachutná více než ten kupovaný. A také si můžete být jisti tím, že i mnohem méně stojí. Výhody jsou jasné.

Proč si domácí Pribináček připravit?

Důvodů je mnoho. Je to jak proto, že současná balení v obchodech jsou nejenom drahá, ale jsou také poměrně malá. Dalším důvodem je to, že inovovaná chuť nemusí být tak, která je pro vás ideální. Budete chtít jednoduše připravit něco, co chutná lépe. Dalším z výčtu důvodů je ale i to, že můžete jednoduše zavzpomínat na své mládí a dětství. Tento Pribináček totiž není určený jenom pro děti, jelikož si na něm stoprocentně pochutnají i dospělí.

Co budete potřebovat?

Pokud zhruba víte, co takový Pribináček obsahuje, tak vlastně i zhruba víte, co si na jeho přípravu budete muset připravit. Jedná se o sladký pokrm, který obsahuje hlavně mléko. Tedy spíše mléčné výrobky. Na jeho přípravu bude potřeba:

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 200 g mléčné čokolády
  • 4 balení tučného tvarohu
  • 10 lžic cukru
  • 1 balení piškotů

Samozřejmostí je také to, že recept si můžete upravit i podle své chuti. Třeba v případě typu použité čokolády, množství cukru, stejně jako je možné přidat i čerstvé ovoce. Toto je však varianta, která zaručí, že Pribináček bude chutnat tak, jako dříve.

Nejprve tvaroh a cukr

Prvním krokem je příprava tvarohu. Všechna balení vyklopte do mísy, přidejte veškerý cukr a míchejte. Cílem je to, aby se cukr s tvarohem dokonale propojil. Tedy aby se hlavně rozpustil a aby byl tvaroh rovnoměrně sladký. Tuto část proto nepodceňujte a dejte si záležet na tom, aby bylo vše tak, jak by mělo být.

Ušlehejte smetanu a přidejte do tvarohu

Druhým krokem je ušlehání smetany. Zde je postup celkem jednoduchý. Základem je smetanu dobře vychladit, nelít do mísy a vzít si šlehač, který práci odvede za vás. Cílem je, aby byla smetana ušlehána na takovou šlehačku, která bude velmi dobře držet v samotné míse, i když ji otočíte dnem vzhůru. To je ta pravá konzistence, které budete chtít dosáhnout.

Jakmile je šlehačka hotová, můžete ji opatrně přimíchávat do tvarohu. Cílem je vytvořit nadýchanou směs, která bude doslova lákat k tomu, abyste ji ochutnali. A stále bude samozřejmě i držet pohromadě. Poté rozdělte hotovou směs na 2 čísti.

Rozpusťte a vmíchejte čokoládu

Mléčnou čokoládu klasicky rozpustíte v hrnci, který bude umístěný ve vodní lázni. Tím eliminujete možné připalování a také zajistíte rovnoměrné rozložení teploty. Jakmile je čokoláda rozpuštěná, můžete ji opatrně nalít do jedné části tvarohu se smetanou. Vše důkladně promícháte aby opět došlo jak k propojení chutí, tak i propojení konzistence.

Naplňte formu

Přípravy jsou za vámi a tak se můžete pustit do kroku posledního, kterým je už jenom naplnění formy, kde domácí Pribináček vznikne. Na dno se pokladou piškoty a na ne se nanese vrstva prvního krému. Je jedno, jestli to bude ten čokoládový, nebo se bude jednat o přírodní kakaový. Vše se dobře rozetře a opět se vytvoří vrstva piškotů. A jak jistě čekáte, tak horní vrstvou bude druhá část krému. A tím máte domácí Pribináček hotov. Doporučíme ho dát na pár hodin do lednice, aby správně zatuhl.

V případě zájmu je možné upravit jeho horní část. Na ni je možné například nastrouhat další část čokolády, stejně jako je možné také to, že na vrch pokladete jakékoliv ovoce dle chuti. Jde však už jenom o vylepšení, podle své vlastní chuti.

Sdílejte článek