David Hampl
10 března, 2020

Rádi si dopřáváte majonézu nebo tatarku ke svým oblíbeným pokrmům? Věděli jste, že kupované majonézy v sobě obsahují mnoho zbytečných látek, které jsou našemu organismus spíše na škodu? Chtěli byste jíst poctivou majonézu, o které víte, co v ní je? Pokud ano, ale netušíte, jak si ji bezpečně doma vyrobit, jste na správném místě. Právě dnes jsme si pro vás připravili recept na báječnou domácí majonézu, kterou si zamilujete nejen díky její skvělé chuti, ale také díky její snadné a rychlé přípravě. Není čas ztrácet čas, a proto se pojďme rovnou podívat, jak si tuto skvělou pochoutku vytvořit.

Poctivá majonéza

Mnoho lidí v dnešní době nedá bez majonézy nebo tatarky ani ránu, neboť ji přidává do většiny svých pokrmů. V obchodech najdeme hromadu značek, které nám zaručují tu nejvyšší kvalitu, ale vždy musíme mít na paměti, že právě tyto značky mají od kvality daleko. Jsou plné konzervantů a dalších látek, které bychom v majonéze opravdu mít nemuseli. Z toho důvodu je námi doporučovaná domácí majonéza opravdovou špičkou. Víte, co v ní je a ušetříte peníze.

Potřebné ingredience

K její výrobě vám budou stačit následující ingredience a maximálně dvě minuty vašeho času. Je vhodné připravit si také mixér a odměrku. Každopádně je nutné mít: 1 vejce, 1 lžíci čerstvě vymačkané citronové šťávy, 1 čajovou lžičku hořčice nebo česneku, 240 ml oleje a sůl či ocet (dle chuti každého).

Naskládat a mixovat

Zbavte vejce skořápek a dejte je do nádoby. Zalijte je citronovou šťávou, přidejte hořčici nebo česnek. Nakonec přidejte olej a nechte vše stát po dobu 15 vteřin. Vrtuli mixéru vložte úplně na dno a začněte mixovat. Ve spodní části se začne tvořit majonéza, a potom začněte vrtuli postupně táhnout nahoru, dokud se všechny ingredience pořádně nesmíchají. Nakonec přidejte sůl a vložte majonézu do uzavíratelné sklenice. Na týden máte vystaráno.

Sdílejte článek