Domácí Snickers dort bez pečení ze 4 ingrediencí, děti a návštvy ho milují

Potřebujete si rychle připravit nějaký dezert, protože nestíháte a návštěva už je za dveřmi? Chcete si něčím chutným a netradičním zpříjemnit odpolední chvíli u čaje? Hledáte něco rychlého a snadného, na co není potřeba mnoho surovin a dlouhých příprav? Vyzkoušejte tento senzační arašídový dort, který si snadno připravíte sami doma.

Pochoutka pro děti

Dopřejte svým dětem pochoutku, po které jste sami v dětství toužili nejvíce-sladký karamelový dort s ořechy. Připravíte ho jednoduše, protože ingredience jsou naprosto obyčejné. Neobyčejná je ovšem nostalgická chuť, která nenechá jeden jediný zub bez možnosti ochutnat sladkou nádheru. Tento báječný dezert je určen pro všechny milovníky jednoduchých a chutných domácích dezertů. Pokud ovšem rádi zkoušíte něco netradičního, je tento dezert také dobrou volbou.

Jen 4 ingredience

Nyní se podíváme, co všechno budete na přípravu tohoto dezertu potřebovat. O jednoduchosti vypovídá už i to, že budete potřebovat jen tyto 4 ingredience: 1 polévkovou lžíci arašídů, 1 polévkovou lžíci mléka, 700 g cukru a 80 g másla. Žádné velké nakupování se tedy konat nemusí, protože většinu máte určitě doma. Případné arašídy seženete téměř v každém obchodě s potravinami.

Čtěte také: 12 kroků pro dosažení vztahu, kterého si budete vážit celý svůj život!

Čas na přípravu

Smíchejte mléko s 600 g cukru a stranou si odložte 100 g. Mléko dejte ho na mírný ohřev a přiveďte k varu. Směs se vaří půl hodiny za občasného míchání. Oloupejte si pořádně arašídy a pečte je do zlata na pánvi nebo v troubě. Odložený cukr nalijte na suchou pánev a mírně zahřejte, dokud se cukr neroztaví a nezmění se na hnědý karamel. Smíchejte karamel s vařeným mlékem a tuto směs vařte na mírném ohni asi hodinu, za občasného míchání. 5 minut před vypnutím přidejte do směsi máslo, nechte ho rozpustit a poté odstraňte nádobu z ohně.

Pekáč vyložte pečícím papírem a posypejte ho arašídy. Na ně nalijte horkou karamelovou směs a dejte na chladné místo, dokud neztuhne. Pak už jen nakrájet, pozvat hosty a můžete se dát do toho.