David Hampl
13 listopadu, 2019

Kuřecí polévka je oblíbenou pochoutkou po celém světě. Každý ji dělá podle sebe a mnohé recepty se tak mohou lišit. Existuje ovšem jeden recept, který nad všemi vyčnívá. Jakmile podle něj polévku uvaříte, zjistíte, že jste ji doposud vařili úplně špatně. Recept vám jasně ukáže, jak má správná kuřecí polévka vypadat a chutnat. Nikdy už nebudete chtít jinou.

Potřebné ingredience

K tomu, abyste si mohli tuto báječnou a jedinečnou polévku uvařit, budete potřebovat následující ingredience: 8 až 9 nižších kuřecích stehen, 2 brambory, 1 cibuli, 1 mrkev, 1 celer, 120 g malých těstovin (nudlí), bobkový list, papriku, sušenou zeleninu, sůl a 5 až 6 l vody. Vidíte, že se nejedná o žádné složité ingredience, ale o naprostou klasiku. Rozdíl je jen v tom, jak při přípravě postupovat.

Recept pro všechny?

Pokud máte vše připraveno, můžete se pustit do díla. Na konci budete žasnout nad tím, jak skvělou kuřecí polévku jste si uvařili. Vaši blízcí a známí vám kvůli tomuto receptu budou chtít utrhnout ruce, to si piště. Chraňte ho jako oko v hlavě nebo jim ho klidně dejte, ať se radost z báječné chuti šíří dále do světa.

Polévka, kterou svět neochutnal

Postupujte následovně. Z kuřete odstraňte kůži a vložte do hrnce Do hrnce nalijte vodu, přidejte sůl, cibuli, mrkev, celer, bobkové listy a pepř. Jakmile se objeví pěna, odstraňte ji. Vařte pod pokličkou 20 minut. Mezitím si nakrájejte brambory na malé kostky. Po 20 minutách odstraňte z hrnce suroviny a polévku přelijte do jiného hrnce. Původní hrnec umyjte a nalejte do něj polévku zpět. Přidejte k ní brambory a vyhoďte cibuli a celer.

Dále pak vyjměte maso a mrkev, kterou nakrájejte na tenké kolečka. Po uvaření mrkve odstraňte pěnu a přidejte nakrájenou mrkev. Snižte plamen a přidejte zeleninu. Na pánvi s mírným plamenem si lehce opečte těstoviny. Jakmile budou brambory hotové, přidejte těstoviny a dobře promíchejte. Nalijte na talíř a vychutnejte si skvělou chuť.

Sdílejte článek