Dopřejte si tuto skvělou svačinku v podobě lahodného sendviče s goudou a šunkou.

 

Není nad to si dopřát pořádnou dávkou energie a to v podobě tohoto máslového toustu. Ta jemná chuť se skvěle rozpustí na jazyku a Vy si vychutnáte opravdu každé sousto. Tento toust se nazývá jako „Monte Christo“. Nejlépe k tomu chutná čerstvá zelenina, a majonézový dresink s hořčicí, abyste si měli kam chlebíček namočit případně ještě potřít shora. Znám mnoho způsobů jak připravit sendvič, ale tento patří k mým oblíbeným. Věřím, že si ho zamilujete a stane se tak pravidelnou svačinkou ve Vaší domácnosti.

Ingredience

Čtěte také: STAROČESKÝ RECEPT: Tuto sváteční pečenou bramboru používaly naše babičky jako přílohou k výjimečným jídlům. Zvládnete to také!

3 krajíce toastového chleba
100 g šunky
1/2 hrnku goudy, strouhané
2 lžičky majonézy
1 vejce
2 lžíce mléka
1 lžička mleté sladké papriky
sůl a pepř
2 lžíce másla, na smažení

Postup

Všechny ingredienci si připravte před sebe. Na dva pláty chleba půjde strouhaný sýr a na poslední majonéza. Vše pak naskládáte na sebe: chléb, sýr, šunka, chléb s majonezou, šunka, sýr a chléb.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak budete mít sendvič připravený, tak ho poté zatěžkejte. Například těžkým talířem a sklenicí. Tento krok nevynechávejte, je opravdu důležitý. Chléb se tak zpevní a vejce se tolik nevsákne.

Sendvič pak obalte ve směsi vejce, mléka, papriky a trochu soli s pepřem.

Připravte si pánev a rozehřejte máslo. Můžete zvolit i jiný tuk, ale nejlépe se hodí máslo.
Sendvič orestujte ze všech stran dozlatova. Nezapomeňte na boční strany, aby se uzavřel.[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Hotový sendvič položte na talíř vyložený papírovou utěrkou, aby nasála přebytečný tuk. Poté můžete hned podávat.