Věřte, nebo ne, spousta cheddaru nakonec učiní i brokolici přijatelnou pro Vás i Vaše děti. Je to tak jedinečná příležitost, jak si zpestřit Vás dietní jídelníček a přitom dostat do dětí nějakou tu zeleninu!
Co budete potřebovat?
- 3 šálky brokolice
- 1 větší vejce
- 1 a 1/2 šálku strouhaného cheddaru
- 1/4 šálku čerstvě strouhaného parmezánu
- 1/2 ČL česnekového prášku
- špetku soli
- čerstvě mletý černý pepř
- zakysanou smetanu, pro podávání
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Předehřejte si troubu na 220°C.
- Pekáč (pečící formu) si vyložte pečícím papírem.
- Brokolici doporučujeme umístit na cca 1 minutu do mikrovlnky, s pár PL vody. Díky tomu brokolice změkne. Nezapomeňte však před dalším krokem veškerou přebytečnou tekutinu odstranit.
- Brokolici si poté přeneste do velké misky a přidejte vejce, 1 šálek cheddaru a parmezán.
- Nezapomeňte dochutit česnekovým práškem, solí a pepřem.
- Hotovou směs poté přeneste na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně rozetřete.
- Pečte až dozlatova, cca 20 minut.
- Vrch poté posypte zbývajícím cheddarem a pečte cca dalších 10 minut.
- Podávejte teplé.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Doporučení!
Pokud můžeme něco doporučit, pak je to dip ze zakysané smetany, který se k tomuto pokrmu hodí naprosto dokonale!
Dobrou chuť přejeme!