DŮLEŽITÉ: čtyři změny v těle, ke kterým dojde při pravidelné konzumaci vajíček!

Vajíčka se nikdy nenazývala super potraviny, nicméně tento dar přírody si jistě zaslouží takové jméno. Vejce jsou velmi výživné a obsahují spoustu živin. Většina z nich nejsou ani součástí takzvané americké stravy. Jezením více vajec můžete získat dostatek proteinu, aminokyselin, železa a antioxidantů. Vejce se tedy vyplatí. Přečtěte si, co všechno se stane s vaším tělem, pokud budete vejce pravidelně jíst.

Pomáhají zhubnout

Vejce jsou oblíbené sportovci a téměř každým, kdo se snaží budovat svalovou hmotu. Nemusíte jíst jen žloutek nebo bílek, lze jo jíst vejce v plném rozsahu. Vejce jsou skvělé spalování tuků. Je to jedna z potravin, které budete potřebovat k jídlu, když se budete chtít zbavit nadbytečných kilogramů. Vejce jsou velmi užitečná a měli byste je jíst každý den z těchto důvodů.

Aminokyseliny, cholesterol, silná imunita

Vaše tělo produkuje jedenáct aminokyselin. A právě vejce vám dá devět z nich. Nevýhodou těchto kyselin je, že vedou ke ztrátě svalové hmoty, oslabení imunity, slabost, únava, řídké vlasy a kožní problémy. Cholesterol může způsobit mnoho zdravotních problémů. Existuje dobrý a špatný druh cholesterolu. Vejce obsahují ten první. Vajíčko nebo dvě denně vám pomůže odstranit infekci, nemoci a viry.

Čtěte také: Budete překvapeni, jak dokonalé vaše listové těsto bude. Stačí dodržet tyto 2 věci. A to správný poměr požadovaných surovin a dále také správný postup. Připravte si pochoutku, kterou budete milovat

Nižší riziko srdečních problémů

Molekuly špatného cholesterolu jsou ve stěnách tepen a způsobují aterosklerózu. Vejce zvyšuje LDL částice a snižují rizika vzniku srdečních chorob. Cholin dává vašemu tělu dostatek energie a síly a je důležitý při syntéze acetylcholinu.

Vejce jsou vzácným přírodním zdrojem vitamínu D. Tento vitamín je důležitý pro vaši pokožku a zuby. Vejce pomáhají tělu vstřebávat vápník, který je důležitý pro srdce, tlusté střevo a metabolismus. Vitamin B2, B5 a B12 jsou důležité pro vaše vlasy, kůži a oči. Tyto vitamíny hrají důležitou roli ve funkci mozku a jater.

Zrak, hubnutí, pocit plnosti a stres

Látky lutein a zeaxantin snižují riziko věkem podmíněné makulární degenerace a šedý zákal. Tyto dva důvody jsou hlavní příčinou slepoty a poruchy zraku. Pravidelná konzumace vajec tak pomůže tyto problémy oddálit. Zvažte tedy jejich konzumaci.

Vejce je to správné jídlo pro vás, protože roztavuje tuk a rýsuje skvělou váhu. Chcete-li tedy zhubnout, není nic jednoduššího než začít pravidelně baštit vejce. Budete-li k tomu pravidelně cvičit, výsledky se jistě brzy dostaví.

Vaječné bílkoviny ovlivňují chuť k jídlu, stejně jako jakékoliv jiné bílkovinné potraviny. Index sytosti měří účinek potravy na pocit plnosti. Vejce jsou v horní části seznamu. Takže pokud chcete zasytit, určitě zvolte vejce. Logicky vám to pomůže i s hubnutím, protože se najíte a budete plní, tudíž nebudete mít chuť na nic dalšího.

Aminokyseliny ve vejcích mohou mít vliv na vaše duševní zdraví. Studie National Academy of Sciences 2004, ukázala, že serotonin, který vejce obsahují, snižuje úzkost a stres. Jste-li tedy ve špatné náladě a chcete-ji zlepšit, začněte baštit vejce. Nálada se vám jistě zlepší.