David Hampl
25 února, 2019

Tento delikatesní a velice lehký dort si zamilujete zejména kvůli jeho snadné přípravě, která vám nezabere skoro žádný čas a samozřejmě pro jeho lahodnou chuť, kterou musíte vyzkoušet. Úžasná tvarohová náplň svádí k dalšímu a dalšímu kousku. Upečte si doma tento recept a rozhodně nebudete litovat. Je výborný ještě teplý i úplně vychlazený.

Co budeme na dort potřebovat?

Příprava je velice jednoduchá a časově nenáročná. Není totiž nic lepšího, než lahodný desert, který vám zároveň nezabere moc času. Než se pustíme do samotného pečení, je třeba si připravit všechny ingredience. Rozdělte si je zvlášť na těsto a na náplň. Na náplň se podíváme jako první, protože s její přípravou začneme. Budeme na ni potřebovat:

  • 300 g měkkého tvaroh
  • 150 ml zakysané smetany
  • 4 PL moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 5 PL oleje
  • 2 vejce
  • 25g vanilkového pudinku (ten nevaříte, potřebujete prášek)

Až bude náplň hotová a úplně dohladka ušlehaná, dáme ji uležet a přejdeme k přípravě samotného piškotu. Těsto je díky kakau tmavé, aby kontrastovalo se světlým krémem a dort tak vypadal velice hezky i na pohled. Piškot je opravdu lehký, nadýchaný a chuťově lahodný. K jeho přípravě budeme potřebovat:

  • 3 vejce
  • 150 g moučkového cukru
  • 60 ml oleje
  • 60 ml mléka
  • 150 g hladké mouky
  • 1,5 lžíce kakaa
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • špetku soli

Pokračování článku na další stránce
Sdílejte článek