Fajnový domácí mokrý dort: Tento 50- letý recept mám od své babičky a nevím si ho vynachválit

Moje babička byla neskutečná pekařka. Jako dítě si pamatuji na mnoho koláčů, ovšem až nyní, když zemřela, dostali jsme se s mámou při vyklízení její věcí k sešitu, kde si psala recepty na sladkosti. A našli jsme hotový poklad, protože nejlepší „nedělní“ zákusek jaký si od babičky pamatuji, byla mokrá čokoládový dort.

titulka-cokomilk (1) Rozhodla jsem se, že se s receptem na tento dokonalý koláč s vámi podělím. I když babička byla skvělá pekařka i kuchařka, tento recept není vůbec složitý. Netrvá dlouho a výsledek můžete servírovat tak pro návštěvu, jak na rodinných oslavách, zda v neděli po obědě pro rodinu.

4-16
Co budeme potřebovat na těsto:

Čtěte také: Začala tím, že vzala celkem 20 palet a rozložila je na zahradě. Potom začala s prací. To, co vzniklo, každému vyrazilo dech. Podívejte se, co se z nich dá vytvořit. Budete zírat

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 3/4 šálku kakaa (ideálně na pečení, ale může být i obyčejné)
  • 2 šálky cukru
  • 1 šálek oleje
  • 1 šálek uvařené kávy
  • 1 šálek mléka
  • 2 větší vejce
  • 1 lžička vanilkové aroma

Co budeme potřebovat na ledovou mléčnou nádivku:

[sociallocker]

  • 1 šálek mléka
  • 5 lžic hladké mouky
  • 1/2 šálku změklého másla
  • 1/2 šálku ztuženého tuku
  • 1 hrnek cukru
  • 1 čajovou lžičku vanilkového aroma

3-16 Postup přípravy:

Troubu si předehřejeme na 220 stupňů. Do misky si dáme všechny suché přísady a dobře promícháme. Pak přidáváme olej, kávu a mléko. Vše spolu vymiešavame při střední rychlosti cca 1 minutu. K vymíchání hmotě přidáme vejce a vanilkové aroma a mícháme ještě přibližně 2 minuty.

Těsto pečeme přibližně 23-30 minut, ale vše záleží od vaší trouby, moje peče dost rychle a intenzivně. Těsto si pro jistotu kontrolujte a pokud se vám bude zdát, že je stále nedopečené, zkuste přidat teplotu.[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Když je těsto upečené, necháme ho 10 minut vychladit a prořízneme, aby nám zůstaly dvě kulaté části. Mezitím si připravíme ledovou mléčnou nádivku. V hrnci si vařte mléko a mouku dokud nezhoustne.

Zatímco se nám hustá směs chladí, v misce si smícháme změklé máslo, ztužený tuk, cukr a vanilkové aroma. Přidejte do vychlazené mléčné směsi a míchejte ještě 10 minut. Pak nádivku natřete mezi těsto a po celé dortu.

2-16

[/sociallocker]