Domácí štrúdl je ta nejlepší věc pod sluncem, ale problém je připravit ho. Ne vždy máme chuť válet listové těsto a už málokdy máme chuť dělat originální tažené těsto. Moderní gastronomie si však dopřeje všeho – i množství líných zjednodušení. Přesvědčte se o tom, v tomto receptu.
Co budete potřebovat
- 1 pita chléb
- 2 vejce
- 300 g tvarohu (nejlépe jemný hrudkovitý)
- 150 g borůvek (nebo čerstvých třešní)
- cukr dle chuti
Jak na to?
V misce si rozmíchejte tvaroh, přidejte cukr podle chuti, celé vejce a jeden vaječný bílek. Vše důkladně promíchejte. Žloutek z jednoho vajíčka si odložte, na závěr jím potřete srolovaný koláč.
[hana-code-insert name=’google‘ /]Pita chléb si rozložte a tvarohovou směs na něj rovnoměrně rozetřete. Přidejte ovoce, které máte nejraději (osvědčily se zejména borůvky a třešně).
Těsto pak pěkně srolujte. Plech si vyložte pečícím papírem a položte na něj štrúdl.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]
Vrch potřete zbylým žloutkem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů na 25-30 minut.
Koláček podávejte posypaný práškovým cukrem a jemně vychlazený.
Přejeme dobrou chuť!