Falešný štrůdl s tvarohem a ovocem pro lenivé kuchařky: Potřebovat budete jen 5 surovin a hotový bude za pár minut!

 

Domácí štrúdl je ta nejlepší věc pod sluncem, ale problém je připravit ho. Ne vždy máme chuť válet listové těsto a už málokdy máme chuť dělat originální tažené těsto. Moderní gastronomie si však dopřeje všeho – i množství líných zjednodušení. Přesvědčte se o tom, v tomto receptu.

Co budete potřebovat

  • 1 pita chléb
  • 2 vejce
  • 300 g tvarohu (nejlépe jemný hrudkovitý)
  • 150 g borůvek (nebo čerstvých třešní)
  • cukr dle chuti

Jak na to?

V misce si rozmíchejte tvaroh, přidejte cukr podle chuti, celé vejce a jeden vaječný bílek. Vše důkladně promíchejte. Žloutek z jednoho vajíčka si odložte, na závěr jím potřete srolovaný koláč.

Čtěte také: Lívance z brambor a květáku? Tato kombinace je zdravá a také dokonale chutná

[hana-code-insert name=’google‘ /]Pita chléb si rozložte a tvarohovou směs na něj rovnoměrně rozetřete. Přidejte ovoce, které máte nejraději (osvědčily se zejména borůvky a třešně).

Těsto pak pěkně srolujte. Plech si vyložte pečícím papírem a položte na něj štrúdl.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Vrch potřete zbylým žloutkem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů na 25-30 minut.

Koláček podávejte posypaný práškovým cukrem a jemně vychlazený.

Přejeme dobrou chuť!