Falešný třešňový štrúdl. Nechtěla jsem, aby mi pečení zabralo hodně času. Potom jsem objevila tento recept a rodina si ani nevšimla, že štrúdl je falešný!

 

 

Ani sladký, ani kyselý. A přece dokonalý. Takový bude třešňový koláč, který Vám rozvoní celý byt a jeho bohaté chuti neodolá žádný člen rodiny. Svěží jaro je tady, osvěžte si tedy i chuťové buňky!

Čtěte také: Rádi zkoušíte nové chutě? Letní grilování je proto jako dělané. Vyzkoušejte tuto lehce exotickou marinádu!

Co budete potřebovat?

Třešňový povidla s celými kousky třešní

  • 50 g vlašských ořechů
  • 2 PL libovolného likéru, raději sladšího (není nutnost)
  • 5 PL mléka
  • 350 g mouky
  • 180 g cukru
  • 100 g krémového másla
  • 3 vajíčka
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • 1 PL citronové kůry
  • špetku soli

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Jak na to?

Nejdříve rozpustíte máslo, do kterého přidáte mléko, vejce, cukr, mouku s práškem do pečiva a prohněťte těsto. Mouku je spolu s práškem do pečiva vhodné prosít, případně i samotný cukr.

Nádivku si vytvoříme tak, že spolu utřeme povidla, ořechy a pokud jsme se rozhodli přidat i likér, tak i likér.

Troubu si předehřejeme na 180°C a plech vyložíme pečícím papírem.

Těsto si rozdělíme na dvě stejné části, z nichž nám vzniknou jakési dva „štrúdly“. Z jedné poloviny těsta by nám měly vyjít 4 propojená „patra“, které budou spojeny nádivkou, jak vidno na obrázku.

Výsledné štrúdůy už jen bohatě pocukrujeme a vložíme do předehřáté trouby na přibližně 30 minut.

Pokud nemáte rádi třešně, můžete klidně zkusit i jiné ovoce. Dobrou chuť!