Falešný tvarohový koláč se zakysanou smetanou který překvapí svou chutí

Nadpis je jasný. Je to tvarohový koláč. Unikátní je na něm však to, že v něm není ani kousek tvarohu. Ten je nahrazen zakysanou smetanou. Ta však dokáže zajistit dokonalou chuť, zajímavou imitaci tvarohu a také jednoduchou a samozřejmě i rychlou přípravu. Kdo hledá inovativní recept na tvarohový koláč, ten může zkusit tento falešný koláč ze zakysané smetany.

Co je na tvarohový koláč potřeba? Tvaroh určitě ne

Víme, co nekupovat a co není potřeba. Je to tvaroh. Toho není použitý ani jeden jediný gram. A co naopak použito je? Není to nijak velké množství surovin. Pro přípravu tohoto koláče je vhodné koupit nebo opatřit toto:

  • 400 gramů hladké mouky
  • 150 gramů moučkového cukru
  • 200 gramů klasického másla
  • 3 lžíce mléka
  • 1 vejce
  • Špetka soli

Toto jsou suroviny, které jsou určené na výrobu samotného těsta, které je základem koláče. Dále je nutné mít k dispozici také krém. Na ten je potřeba si také opatřit několik základních surovin. A to:

Čtěte také: Tento list je zázrak v medicíně. Krevní tlak, střeva, nespavost a mnoho dalšího. Podpořte své zdraví jednoduše

  • 600 ml zakysané smetany
  • 150 gramů cukru
  • 500 ml mléka
  • 2 balení pudinku s vanilkovou příchutí
  • Šťávu z citronu
  • V rumu naložené rozinky

Začínáme přípravou těsta

To je základ a tak se podívejme na to, jak ho připravit. Není to zase tak nic složitého, jelikož v podstatě stačí smíchat všechny ingredience dohromady. Máslo by mělo být pokojové teploty, aby se dobře spojilo, těsto by mělo být jednotné a hutné. Je možné ho míchat ručně, nebo s použitím robota. Jakmile má požadovanou konzistenci, dá se do mísy a následně zhruba 30 minut vychladit. Za okno, nebo do lednice.

Pokračujeme přípravou krému

Jakmile je těsto hotové a chladne, je možné postoupit do fáze číslo dvě, kterou je příprava samotného krému. Základem je pudink, který se uvaří podle návodu na sáčku. Tedy s cukrem a mlékem. Ten se nechá lehce chladnout a občas se promíchá, aby se netvořily hrudky. Když má přijatelnou teplotu, zamíchá se do něho zakysaná smetana, dále se nasypou také rozinky předem naložené v rumu. Důležité je však to, aby se nechaly okapat. Rum jako takový se totiž do krému nelije. Dále se přilije se citronová šťáva a vše se důkladně promíchá a takto jednoduše je hotový i samotný krém na tvarohový koláč se zakysanou smetanou.

Připravujeme koláč

Obě hlavní části jsou připraveny. Nyní je čas dát je dohromady a připravit samotný koláč. První fází je těsto, které je třeba rozdělit na dvě zhruba stejné poloviny. Jedna je spodní, druhá horní část. Těsto by se mělo rozválet na tvar plechu a mělo by mít stejnou výšku. Na plech se položí pečící papír a na něho přijde spodní vrstva těsta. Na tuto vrstvu se nalije samotný krém, který by měl mít už lehce tuhou konzistenci. Dále se připraví druhá polovina těsta. A to stejně, jako první. Rozválí se na velikost plechu a poté se položí na vrstvu samotného krému.

Pečení na 180 stupňů

Jakmile je na plechu vše potřebné, je možné ho vložit do trouby. Ta by měla být již předehřátá. A to na celkem standardní teplotu 180 stupňů Celsia. Může se jednat o troubu horkovzdušnou, ale i klasickou. V té je třeba mít zapnutý horní i spodní ohřev. Plech se vloží do prostřední části. Tvarohový koláč se zde peče zhruba po dobu 25 – 30 minut. Podle aktuální barvy. Mělo by být jasně patrné, že je koláč hotový. Jakmile začne příliš hnědnout, je ideální chvíle na vyjmutí.

Servírování je hračkou

Jakmile je venku z trouby, tak ho stačí dát vychladit. Nejprve při pokojové teplotě, potom může zamířit i do lednice. Jakmile je studený, už se jenom nakrájí na obdélníkové kousky. Ty se následně posypou moučkovým cukrem a může dojít k samotnému servírování. Jako doplněk může přijít vhod třeba i trocha šlehačky, která však není nutností. Přejeme dobrou chuť.