David Hampl
27 listopadu, 2019

Najít dezert, který by splňoval to, že k němu nebudete potřebovat mouku, který bude chutný a vláčný a který bude rychle hotový, to není jednoduché. Pamatujte ale, že něco takového přece jenom existuje. A nachystat si ho můžete hravě i vy. Podívejte se, jak na vanilkové řezy, které vás stoprocentně ohromí.

Toto je seznam potřebných ingrediencí

Aby se vše povedlo tak jak má, bude třeba mít k dispozici několik ingrediencí. Jak uvidíte, jsou nejenom zcela běžné, ale jsou založeny i na tom, abyste nemuseli dělat nic náročného navíc. Podívejte se tedy, co si nachystat:

  • 1 balení listového těsta
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 2 balení vanilkového pudinku
  • 2 žloutky
  • 1 čokoládu na vaření
  • 100 g cukru
  • 800 ml mléka
  • 250 g másla
  • 500 ml smetany ke šlehání

Začínáme listovým těstem

Jako první bude potřeba listové těsto. To můžete koupit dokonce už vyválené, což vám vše ještě usnadní. Potřebovat budete hned dva tenké pláty, které upečete v troubě. Jeden bude horní, a druhý bude spodní. Když jsou upečené, nechte je chladnout a pusťte se do přípravy dalších složek.

Nyní pudinková vrstva

Zvolili jsme metodu, kdy využijete pudink v prášku. Ten uvařte víceméně dle návodu. Přidejte k němu mléko, dále oba dva žloutky a také cukr. Vařit lze na sporáku, stejně jako v mikrovlnné troubě. Když vypadá že je hotový, přidejte do něho také máslo, kterým ho zahustíte a on bude mít požadovanou pevnější konzistenci.

Následuje vyšlehání smetany

Tady je postup jednoduchý. Jedná se o smetanu ke šlehání, a tak si vezmete kuchyňského robota a budete jenom šlehat. A to až do doby, dokud nevznikne hutná šlehačka. Tu dejte na chvíli do lednice tuhnout, aby se vám na teple nerozpustila.

Na závěr rozehřejte čokoládu

To poslední, co ještě nebylo použito, to je čokoláda. Použijte vodní lázeň a nechte ji rozpustit. Tímto krokem jste dokončili všechny přípravné práce a můžete se pustit do finalizace.

Vytvořte vanilkové řezy

A jak? Jednoduše vrstvěte. Základem je jedno upečené listové těsto. Na něho přijde vrstva pudinku. Potom vrstva šlehačky, na ni druhé těsto, a to vše polijte čokoládou. A vanilkové řezy jsou hotové. Než ochutnáte, dejte je ještě na chvíli do lednice a potom je můžete zkusit. Dobrou chuť.

Sdílejte článek