Grilovací sezóna začíná – tyhle věcí prostě musíte ochutnat. Zapomeňte na klasické recepty, jelikož když vyzkoušíte naše tipy, můžete si pochutnat podstatně více. Na co se vám sbíhají sliny?

Léto a přípravy na něj jsou v plném proudu. Někteří z vás už jistě plánují letní dovolené v zahraničí, jiní se zas bohatě spokojený s příjemnými chvílemi strávenými s přáteli u grilu na terase vašeho domova. Pokud patříte právě mezi ty lidi, kteří rádi grilují, což pro ně symbolizuje nadcházející období, jistě byste pro své plány uvítali nějakou inspiraci, co říkáte? Úkolem tohoto článku je představit všem čtenářům skvělé a naprosto jednoduché recepty na gril, které zachutnají všem vašim známým i dětem. Úspěch je opravdu zaručený a navíc opakovaný, jelikož díky inspiraci v následujících řádcích budete v podstatě na každé letní akci grilovat něco zcela jiného.

Pokud vás zajímá více, rozhodně nikam neodcházejte a směle pokračujte ve čtení k následujícím řádkům, které pro vás budou skutečně důležité, pokud vás klasické špekáčky či telecí párky již omrzely.

Grilovaný sýr, jak jej určitě neznáte

Hlavní chody tvořené sýrem mají v České republice skutečně bohatou historii a také oblíbenost, ačkoli nad tím mnozí kuchaři jen nevěřícně kroutí hlavami. Sýr si samozřejmě můžete připravit také na grilu a díky našemu tipu to provedete poměrně netradičně. Zkuste si například sýr společně s cherry rajčaty, libovou šunkou a voňavými bylinkami napíchat na špejli a posléze zabalit do listového těsta. Tento „kebab styl“ zajistí, že vám žádný komponent při grilování i následném požívání nevypadne a vy budete konzumovat všechno najednou. Bohatá a výrazná chuť je nedílnou součástí tohoto receptu, který prostě musíte vyzkoušet!

Čtěte také: Čaj z oregana vyléčí astma, kašel a rozedma plic. Vaše plíce vám za to poděkují

Křupavé cibulové špízy, které vás dostanou

Masové špízy jsou velice oblíbenou pochutinou napříč všemi státy moderního spektra. Zkuste proto připravit varianci na gril se zeleninou a hlavně cibulí. Zelenina má obecně tendenci se na grilu pálit, proto si stejně jako v předchozím případě zabalte do listového těsta, čímž získáte naprosto nezaměnitelnou chuť! Dokonce i vůně hotového pokrmu bude určitě stát za to.

Žampiony, jak jste je dosud ještě nezkoušeli

Houby a hlavně žampiony se u nás těší vysoké oblibě. Stejně jako jinými způsoby si je můžete připravit také na grilu v listovém těstu. Kebab se žampiony chutná nejlépe v kombinaci se zakysanou smetanou a slaninou, takže pokud máte rádi všechny zmíněné ingredience, určitě s nimi vyzkoušejte vylepšit své grilování. Úspěch u obecenstva je naprosto zaručený!

Bramborový kebab je naprostá delikatesa

Další z řady kebab receptů se opírá zejména o brambory. Brambory mají v kombinaci s grilováním bohatou historii. Většina lidí je jednoduše omyje ve slupce a posléze je zabalí do alobalu. Proč ale nezkusit něco mnohem zajímavějšího? Na špejli napíchněte brambory (nejlépe na plátky), které musíte proložit slaninou. Zabalte špejli do listového těsta, hoďte na gril a za pár minut si už můžete vesele pochutnávat!

Gruzínská kuchyně vám bude zaručeně chutnat

Mezi nejoblíbenější zahraniční kuchyně u nás patří zejména italská, mexická nebo asijská. Co ale takhle vyzkoušet kuchyni gruzínskou? Pokud vám žádná inspirace momentálně nepřichází, nezoufejte, my vám poradíme! Do křupavého listového těstíčka jednoduše zabalíte viskózní sýr, který vás svou neodolatelnou vůní a chutí zcela pohltí.

Kalorie nechte u ledu, je přece léto!

Mnoho lidí se dnes až příliš upírá k počítání kalorií, kvůli němuž si pak odpírají běžné radosti, jakými je například grilování. Zkuste tedy alespoň na následující dva měsíce zapomenout na hlídání váhy a užijte si s přáteli nezapomenutelné chvíle pohody, která vám dodají energii k přežití následujícího studeného období. Léto je jenom jednou za rok a proto je potřeba si jej užít skutečně na plné obrátky, souhlasíte?