Gurmánské plněné brambory, jaké jste ještě nejedli! Tajemství spočívá ve famózní sýrovo-česnekové náplni!

Jedním z nejlepších jídel, které lze při troše kreativity připravit opravdu jakkoli, jsou brambory. Fantasticky chutnají jednoduše slané, či s bylinkami, česnekem, máslem, nebo pečené na koření. Tento recept však nabízí ještě něco víc.

Co budete potřebovat?

  • 1 kg brambor
  • 50 g tvrdého sýra
  • 30 g másla
  • 1 PL majonézy
  • 1 PL nasekaného kopru nebo petrželky
  • 1 ČL soli
  • 4 stroužky česneku
shutterstock.com

Jak na to?

Brambory umyjte a několikrát do každého kousku píchněte vidličkou. Dejte brambory na plech jeden vedle druhého a nechte je péct 45 minut při teplotě 180 stupňů. Klidně přidejte i bylinky, pokud chcete. Pokud máte brambůrky menší, kontrolujte je, aby se nepřipálily. Pokud jsou naopak větší, nechte je v troubě o něco déle, aby se zevnitř propekly a byly měkké.

Mezitím si nastrouhejte na jemném struhadle sýr a smíchejte ho s majonézou, koprem a prolisovaným česnekem. Z této směsi pak vytvarujte jednoduché koule velké přibližně jako Rafaello, nebo podle toho, jak velké máte brambory.

Čtěte také: Neustále mě na zahradě trápil plevel, který ničil všechno okolo sebe. Potom mi kamarádka poradila tyto triky a po plevelu už není ani stopy!

Po upečení brambory vyjměte z trouby a každý kus nakrojte do kříže. Nepřekrojte brambor až na plech! Troubu nenechávejte otevřenou.

Do středu každého bramboru vpíchněte kousek sýru a dejte je zpět do horké trouby na 10-15 minut. Pokud je trouba ještě dobře vyhřátá, nemusíte ji opět pouštět. Brambory podávejte s lahodným smetanovým dipem a čerstvou zeleninou.

Přejeme dobrou chuť!