Hlavní chod, nebo příloha? Je to jedno, brambory pečené ve slupce se sýrem si prostě zamilujete!

Ať chceme, nebo ne, brambory jsou nedílnou součástí předkrmů, polévek i hlavních jídel. Jak asi všichni z vlastní zkušenosti víte, dají se připravit na milion způsobů od bramborové kaše po smažené hranolky. My jsem si však pro Vás dnes připravili recept, kterému nikdo neodolá. Uvidíte, jistě si ho zamilujete i Vy!

Chuť roztaveného sýra a křupavoučkých brambor je zkrátka něco tak famózního, že tomu nelze říc ne!

Co budete potřebovat?

  • 1 kg brambor
  • 50 g tvrdého sýra
  • 30 g másla
  • 1 PL majonézy
  • 1 PL nasekaného kopru
  • 1/2 ČL soli
  • 4 stroužky česneku

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Brambory si nejprve dobře umyjte a potom do nich udělejte vidličkou rovnoměrně vpichy.
  2. Takto propíchané brambory poté dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů po dobu cca 45 minut. Vždy si však buďte vědomi toho, že doba pečení může být různá, neboť záleží na velikosti brambor.
  3. Teď přijde na řadu sýr, který si najemno nastrouhejte.
  4. Ze sýrové směsi si vytvarujte kuličky.
  5. Brambory poté vyndejte, nechte na chvíli vychladit a potom proveďte na každé bramboře překřížený řez.
  6. Do středu každé brambory teď už můžete umístit sýrovou kuličku.
  7. Na závěr dejte brambory opět do trouby, tentokrát jen na pár minut.

Přejeme dobrou chuť!

Čtěte také: Lidé se životnímu stylu Amišů vysmívají, oni však díky němu netrpí rakovinou