Hlavní chod, nebo příloha? Je to jen a jen na Vás! Pečená křupavá brambora se sýrem a zakysanou smetanou!

Sýr dokáže z každého jídla vytvořit speciální a chutné. Dokonce ho často používáme k tomu, aby některé potraviny více chutnaly našim dětem. Dnes Vám proto nabízíme recept na pokrm, který jsou absolutně neodolatelný jak pro děti, tak pro dospělé.

Co budete potřebovat?

  • 8 brambor
  • 230 g strouhaného sýra
  • 500 g plátků slaniny
  • olivový olej
  • sůl a pepř dle chuti
  • smetanu
  • jarní cibulku

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Předehřejte si troubu na 240° C.
  2. Brambory si umyjte a propíchejte ze všech stran vidličkou. Také je posolte a opepřete.
  3. Umístěte brambory na plech na pečení a pečte tak dlouho, až bude kůra křupavá.
  4. Poté brambory vyndejte z trouby a nechte je ochladit.
  5. Brambory nakrájejte na poloviny.
  6. Z každé poloviny vydlabejte lžící mělkou díru.
  7. Po obou stranách pokapejte olivovým olejem a pečte dalších 5 až 7 minut. Brambory by měly zevnitř zezlátnout.
  8. Poté střed brambor vyložte sýrem a slaninou a pečte po dobu dalších 2 minut.
  9. Podávejte se zakysanou smetanou a nakrájenou jarní cibulkou.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Každý majitel psa by měl toto znát! Budete překvapeni, čím vším Vás může nakazit čtyřnohý mazlíček