Tento pokrm je ideální alternativou k českým omáčkám, který se perfektně hodí k večeři, či obědu. Milujete-li indické koření a kořeněná jídla, pak není co řešit. Tento recept je pro Vás jako stvořený!
Co budete potřebovat?
- 2 PL extra panenského olivového oleje
- 1 střední cibuli, nakrájenou najemno
- 2 vykostěná kuřecí prsa bez kůže
- 3 stroužky česneku, mletého
- 1 PL čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 1 ČL papriky
- 1 ČL kurkumy
- 1 ČL koriandru
- 1/2 lžičky kmín
- 1 plechovku loupaných drcených rajčat
- 1 a 1/2 šálku kuřecího vývaru
- 1/2 šálku smetany
- špetku soli
- čerstvě mletý černý pepř
- nasekaný čerstvý koriandr, na ozdobu
- basmati rýže, vařená
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Ve velkém hrnci si při střední teplotě zahřejte olej.
- Přidejte cibuli a osmažte si ji dozlatova, 5 až 7 minut.
- Přidejte kuřecí maso a smažte dozlatova ze všech stran, dalších 5 minut z každé strany.
- Přidejte česnek a zázvor a smažte další 2 minuty.
- Poté přidejte veškeré koření a aromatické ingredience a smažte méně než minutu.
- Potom přilijte rajčata a kuřecí vývar, přiveďte k varu.
- Přimíchejte smetanu, osolte a opepřete.
- Vařte dalších cca 10 minut.
- Ozdobte koriandrem a servírujte s basmati rýží.
Dobrou chuť přejeme!
Čtěte také: Tak tyto sladké jednohubky jsou něco, co nesmí chybět u odpolední kávy!