Hledáte recept na rychlovku k obědu či večeři? Pamatujte, že v jednoduchosti je krása. Vyzkoušejte chutné zapečené brambory, které vás neoslní jenom svou chutí, ale i jednoduchou přípravou! -
Menu

Hledáte recept na rychlovku k obědu či večeři? Pamatujte, že v jednoduchosti je krása. Vyzkoušejte chutné zapečené brambory, které vás neoslní jenom svou chutí, ale i jednoduchou přípravou!

Doba letních prázdnin není jen sezónou dovolených, ale i sezónou nových brambor. Zkuste tyto dvě skutečnosti spojit v jednu a využijte nové brambory k tomu, že se nám v letních vedrech většinou nechce do žádného náročného vaření. Pokud přemýšlíte, co rychlého a nenáročného byste mohli připravit k dnešní večeři, vyzkoušejte náš recept na zapečené brambory v troubě. Slibujeme, že večeře bude chutná, velmi rychle připravená a navíc zdravá. Z hlediska nutričního složení jsou totiž brambory bohaté na mnoho různých vitamínů a minerálních látek, například vitamín C, B1, B2, hořčík, železo, zinek, vápník či draslík.

Co jste o bramborách možná nevěděli

Brambory sice pocházejí původně z Ameriky, ale během několika staletí v Čechách natolik zdomácněly, že je mnoho lidí považuje za původní rostlinu. V české kuchyni se brambory využívají při přípravě velkého množství nejrůznějších pokrmů a upravují se na mnoho způsobů. Součástí našeho jídelníčku jsou tak nejen brambory zapékané v troubě, na které vám dnes přinášíme recept, ale také brambory vařené, pečené, bramborová kaše, bramborový knedlík, bramborák, hranolky či krokety. O oblíbenosti brambor v České republice svědčí i velké množství jejich lidových označení. Známé jsou především moravské názvy jako zemáky či erteple, ale v jiných oblastech se brambory označují také jako krumple, kobzole nebo okroše.

Brambory jsou ale nejen potravina, mají také léčivé účinky. Pozitivní účinky brambor byly zaznamenány především při obtížích s trávicí soustavou, jako je pálení žáhy, žaludeční vředy či žaludeční nevolnosti a bolesti břicha. Blahodárný účinek mají také na vysoký krevní tlak i na hladinu cholesterolu v naší krvi. Nové brambory navíc pročišťují organismus a pomáhají při potížích s ledvinami.

Co budeme potřebovat?

Na přípravu naší chutné a rychlé večeře budeme potřebovat přibližně dva kilogramy brambor, půl kilogramu

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1
2
Tisk
Nezařazené

DNES ŽIVĚ: Tragická nehoda se stala osudovou v jejich životech,…

Život nám uštědřit hodně nepříjemné zprávy, na které mnohdy nejsme vůbec připraveni. Je to velmi náročné občas zjistit, že ne…
Nezařazené

Zhubnout 1kg každých 48 hodin: Tento lahodný citronový elixír bojuje…

Léto se blíží, a proto se mnoho lidí snaží dostat se znovu do formy, aby se za sebe a své…
Nezařazené

Zhubnout až 23 kg za 54 dní: Tento citronový elixír…

Léto klepe na dveře, a proto se mnoho lidí snaží dostat opět do formy. Posilovny jsou plné, parky jsou plné…
Nezařazené

Soused začal na zahradě kopat jámu a do ní dávat…

Čerstvá zelenina je základem každého dobrého a zdravého jídla. Chcete-li žít zdravě, je nutné zařadit do svého jídelníčku více zeleniny,…
Nezařazené

Zbavte se 98,9% pesticidů a chemie z ovoce a zeleniny…

Léto je za dveřmi a jaro je tu stále s námi. Tato období přímo svádí k tomu, abychom baštili více zeleniny a…
Nezařazené

Zde je důvod, proč byste měli začít sázet hřebíček do…

Jistě jste si už všimli, že kolem nás poletuje čím dál více hmyzu, který umí být mnohdy velmi otravný. Bude…