Hledáte recept na rychlovku k obědu či večeři? Pamatujte, že v jednoduchosti je krása. Vyzkoušejte chutné zapečené brambory, které vás neoslní jenom svou chutí, ale i jednoduchou přípravou! -
Menu

Hledáte recept na rychlovku k obědu či večeři? Pamatujte, že v jednoduchosti je krása. Vyzkoušejte chutné zapečené brambory, které vás neoslní jenom svou chutí, ale i jednoduchou přípravou!

klobásy, půl kilogramu anglické slaniny, čtyři cibule a sůl, pepř a další koření dle chuti. Z bylinek doporučujeme především rozmarýn a tymián, které se k bramborám skvěle hodí.

Jak si zapečené brambory připravit?

Příprava tohoto pokrmu je opravdu snadná a zvládne ji úplně každý. Začneme tím, že brambory důkladně omyjeme a oloupeme. Následně brambory nakrájíme na plátky, maximálně jeden centimetr silné, vhodnější jsou ale slabší. Takto připravené brambory vložíme do připravené zapékací misky. Následně si připravíme všechny ostatní ingredience, tedy klobásu, anglickou slaninu a cibuli, které také nakrájíme. Klobásu nakrájíme na kolečka, slaninu na kostičky a cibuli stačí nakrájet na měsíčky. Vše poté jednoduše vložíme do zapékací mísy k bramborám a za pomoci lžíce důkladně promícháme.

Poté vše ještě dochutíme kořením, mějte na paměti, že slanina i klobása bývají poměrně slané, takže soli stačí přidat opravdu jen malé množství, podobně si počínejte i s pepřem například v případě, že jste zvolili pikantní klobásu. Obě uzeniny zároveň obsahují poměrně velké množství tuku, tudíž není nutné žádný jiný tuk či olej přidávat. Tuk ze slaniny i klobásy se během pečení postupně uvolní a navíc dodá celému jídlu i mnohem lepší chuť.

Pečení a servírování

Posledním krokem přípravy je již jen překrytí zapékací misky víkem nebo hliníkovou folií. Následně už jen misku či pekáč vložíme do trouby předehřáté na sto osmdesát stupů a pečeme po dobu přibližně jedné hodiny. Po jejím uplynutí z vrchu opatrně víko či folii odstraníme a pečeme dalších přibližně třicet minut, aby se na bramborách vytvořila chutná křupavá kůrka. Naše lahodné brambory se slaninou pečené v troubě doporučujeme podávat například se sýrovým dresinkem a zeleninovým salátem či nakládanými okurkami.

1
2
Tisk
Nezařazené

Vzpomínáte si na malého Dennise z kultovní komedie? Je neuvěřitelné,…

To snad není ani možné, od natočení kultovní komedie Dennis – postrach okolí uplynulo již 27 let. Za tu dobu…
Nezařazené

Otec zveřejnil obrázek dítěte na Facebooku: Hned po pár prvních…

Náhody, které zachraňují životy, i tak by se dal popsat příběh, který skončil záchranou života. Když nahrál novopečený tatínek fotku…
Nezařazené

Všímavá babička zachránila vnučce život: Otrávit jí chtěla vlastní teta…

Členové rodiny by měli mít mezi sebou to nejčistší pouto. Měli by si vzájemně pomáhat a sdílet spolu to dobré…
ZE ŽIVOTA

Obrovská radost a oslava z dvojčat se proměnila v životní…

Ve chvílích, když uslyšíte slova „Je mi to líto“, automaticky očekáváte špatnou zprávu. Ta věta může znamenat, že váš život…
Nezařazené

MUDr. Martina Kopáčová upozorňuje všechny ženy i muže starší 30…

Pomerančový džus, croissant s máslem nebo kousek bábovky a káva. Klasická snídaně mnohých z nás. Přečtěte si, proč byste měli naopak vyměnit…
Nezařazené

Pavel (42): Vlastníma rukama jsem za pár tisíc postavil dokonalý…

Občas nemáme mnoho peněz na to, abychom si pořídili krásné vlastní bydlení někde na vesnici nebo ve městě. Máme tím…