Hledáte tip na vydatnou a zdravou snídani, se kterou vydržíte bez problému až do oběda? Pak určitě vyzkoušejte tento recept!

Tak tuto snídani si určitě připravte! Jde o vydatný a zdravý pokrm, se kterým si bohatě vystačíte až do oběda! Ideální je si tuto snídani připravit např. na horách, neboť si pak déle užijete lyžování! Chuť na oběd Vás totiž nebude tak rychle honit.

Co budete potřebovat?

  • 6 plátků slaniny, nakrájené na kousky
  • 1/2 cibule, nakrájené nadrobno
  • 0,5 kg kapustiček, nakrájených na 1/4
  • špetku soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 3 PL vody
  • 2 stroužky česneku, mletého
  • 4 větší vejce

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Ve velké pánvi při střední teplotě si osmažte slaninu dokřupava.
  2. Následně slaninu přeneste na papírovou utěrku, kde ji zbavte přebytečného tuku.
  3. Poté do pánve přidejte cibulku a kapustu. Za občasného míchání osmažte vše dozlatova. Nezapomeňte osolit a opepřit.
  4. Potom přidejte 2 PL vody a zakryjte pánev. Takto vařte cca 5 minut, dokud se voda neodpaří.
  5. Následně přidejte česnek a smažte ještě cca 1 minutu.
  6. Pomocí lžíce si na pánvičce vytvořte „díry“. Do každé „díry“ vyklepněte vejce, osolte, opepřete a zaklopte pokličkou. Takto vařte cca 5 minut.
  7. Pak už jen stačí přidat nakrájenou slaninu a podávat teplé.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Pravidelně sekám trávník mé bývalé manželce i 8 let po rozvodu – důvod je velmi dojemný