Honí vás mlsná a chcete si připravit opravdu chutnou rychlovku, která se doslova rozplývá v ústech? Pokud ano, tento pletenec s tvarohovou náplní můžete servírovat ani ne za 20 minut. Jak na něj?

Pokud vás honí mlsná a chtěli byste si připravit něco rychlého a zároveň chutného, zkuste si náš recept na famózní tvarohové pletence. Tradiční recept, který znaly už naše babičky.  Jednoduchá přitom chutná záležitost.
Výborná vláčná pochoutka, kterou oslníte nejednu návštěvu. Připravte si je ještě dnes, hotové jsou za čtvrt hodinky a budete potřebovat pouze 6 surovin, které máte vždycky doma.

Jednoduše výborné

Kouzlo těchto receptů je v tom, že na ně skoro nic nepotřebujete, ale uděláte s nimi divy. Minimum ingrediencí, které má každý běžně doma, navíc nestojí skoro žádný peníz. Už několikrát se mi stalo, že se mi na poslední chvíli ozvala návštěva a já neměla, co bych jim nabídla. Naštěstí mě babička naučila tenhle super recept, který mám za 15 minut hotový a návštěva si královsky pochutná. Tak se vařilo za našich babiček jednoduše, poctivě a chutně. Žádné dlouhé vysedávání u plotny, prostě tam od oka hodíte tohle a tamto a je to.
Dobrota pro celou rodinu je na světě. Vyzkoušejte recept sami a uvidíte, že to není žádná věda. Vhodný také pro nezkušené kuchaře a kuchařky.

Co budete potřebovat

  • 200 g másla
  • 300 g tvarohu
  • 300 g mouky
  • Prášek do pečiva
  • Vanilkový cukr
  • Špetka soli

Jak na to?

Smíchejte v misce máslo, tvaroh, vanilkový cukr a špetku soli. Všechno pořádně promíchejte, a nakonec přidejte také mouku a čajovou lžičku prášku do pečiva. Všechno opět zamíchejte a postupně vytvořte hladké těsto. Těsto je hotové, jakmile bude dostatečně tvárné a nelepivé.
Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte ho odpočinout v lednici zhruba jednu hodinu.
Těsto máme odpočinuté. Co teď?
Po hodině v lednici můžete těsto vytáhnout a rozválet. Z těsta vytvarujte malé rohlíčky, placičky nebo jakýkoliv jiný tvar, který máte rádi. Vytvarované těsto vložte na plech, který vystelete pečícím papírem a vložte do trouby. Pečte na 180 % dokud pletence nezezlátnou. Každopádně to zabere jen chviličku a za 10-15 minut byste měli mít hotovo. Pokud chcete pletence ještě vylepšit, můžete je posypat čímkoliv, co vám k nim pasuje. Fantasii se meze nekladou.

Čtěte také: Domácí Pikao – nebo Salko

Dobrota, která neomrzí

Pokud si tento recept oblíbíte, není problém na něj navázat a zkusit ho trochu zdokonalit. Někdo přidává nastrouhaný tvaroh, někdo k němu nakrájí jahody se šlehačkou, možností je opravdu mnoho. Já osobně ho mám ale ráda v celé své jednoduchosti a chutnosti. Jídlo totiž nemusí být složité, aby bylo chutné, co třeba takové brambory s máslem a mlékem, to je taky pochoutka. No, vyzkoušejte si recept a uvidíte sami.