Co si budeme povídat, langoše nejsou zrovna to pravé jídlo pro naše tělo a celkové zdraví. Když nás však žene mlsná, je langoš jednou za čas ta pravá lahůdka.
Dnes jsme si pro Vás připravili novou variantu langoše, které nejsou z obvyklého těsta. Tento recept je bez kvasnic a k jeho výrobě využijete jen bílý jogurt, spoustu strouhaného sýra a pár dalších surovin, které se zpravidla najdou v každé domácnosti.
Co budete potřebovat?
- 1 hrnek bílého jogurtu
- 150 g tvrdého sýra
- 2 hrnky mouky
- 1/2 ČL krystalového cukru
- 1/2 ČL soli
- 1/2 ČL sódy bikarbóny
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Nejprve si v misce smíchejte jogurt, cukr, sůl a sódu bikarbónu. Vše důkladně promíchejte a nechte odstát při pokojové teplotě přibližně 5 minut.
- Následně přimíchejte mouku a najemno nastrouhaný tvrdý sýr.
- Vymíchejte si těsto, které poté rozdělte na 5 částí.
- Jednotlivé části těsta potom vyválejte, nebo vyformujte rukama do tvaru langošů. Tento krok je víceméně na vás. Záleží jen na tom, jakého tvaru máte langoše nejraději.
- V pánvi si mezitím rozehřejte olej a z obou stran následně dozlatova opečte všechny langoše.
- A je hotovo!
Tip!
Doporučujeme langoše podávat ještě teplé, potřené zakysanou smetanou a posypané nastrouhaným sýrem, dle Vaší chuti, a nějakou tou křupavou zeleninou. Případně je možné přidat opečenou klobásku či cibulku osmaženou dozlatova.
Dobrou chuť přejeme!