Každá domácí kuchařka (nebo kuchař) potřebuje kvalitní nádobí. Dokonce i se základním vybavením připravíte vynikající jídlo. Je naprosto přirozené, že se pravidelným používáním opotřebuje a pořádně zašpiní. Na pánvích je často mastnota a další nečistoty. Drhnutí pánví není vůbec příjemné a jistě tím nechcete ztrácet svůj čas. Dobrou zprávou je, že to dělat nemusíte. Stačí, když použijete tento trik.
POZOR! PÁNEV MUSÍ BÝT LITINOVÁ A NESMÍ MÍT UMĚLOHMOTNÉ RUKOJETI.
Zbavte se mastných skvrn
Nejdřív umyjte litinovou pánev jako obvykle s pomocí teplé vody a prostředku na nádobí. Na houbu můžete přidat také trochu soli a potřít s ní pánev. Sůl totiž dokáže zázraky. Jestli to nepomůže, otřete ji do sucha. Pánev ze všech stran potřete malým množstvím řepkového oleje. Vložte pánev do trouby na mřížku dnem vzhůru. Pod pánev umístěte plech vyložený alobalem, do kterého bude stékat mastnota. Zapněte troubu na 110 stupňů a nechte ji v troubě po dobu asi 1 hodiny.
Jednoduchý trik z trouby
Až budete pánev „upečená“, vypněte troubu a nechte ji vychladnout. Potom ji vyndejte, vyhoďte špinavý alobal a máte hotovo. Litinové pánve vyčistíte velmi jednoduše, a proto je nemusíte kvůli nečistotám vyhazovat. Tato metoda je vhodná pouze pro litinové pánve, takže na to nesmíte zapomínat. Tyto pánve totiž nemají kovovou rukojeť. Jestli má pánev kovovou nebo dřevěnou rukojeť, tuto metodu na ni rozhodně nepoužívejte, protože byste ji zničili.
Naučte se domácí triky a usnadníte si život
Podobné triky jsou velmi efektivní a mohou vám zachránit nádobí. Když se jich naučíte více, nakonec si hodně ušetříte práci v domácnosti a také si ušetříte čas. Postupně můžete dávat dohromady více a více triků, které využijete během každodenní práce v domácnosti. Není nic lepšího, než si usnadnit život. Když budete mít na všechno nějaký life hack, bude se vám žít mnohem lépe. Vyzkoušejte tuto šikovnou metodu na čištění litinových pánví a budete mít jeden navíc.