Hovězí maso naplnil touto směsí a připravil famózní roládu. Stačí jedno sousto a tento recept si zamilujete

Masová roláda se obvykle dělá z masa vepřového, nebo drůbežího. My si představíme recept lehce netradiční, kde bylo využito hovězí. Rozhodně se ho nebojte, jelikož výsledek stojí za to. Pokud přemýšlíte nad skvěle vypadajícím a chutným svátečním jídlem, tak s tímto pokrmem chybu neuděláte.

Co budete potřebovat?

Základem jsou správné ingredience. Není jich nijak moc, jsou běžné a jejich použití je snadné. To jenom potvrzuje jednoduchost daného jídla. Stačí mít:

  • 1 kg hovězího masa
  • 400 ml rajčatového protlaku
  • 200 g sýra
  • 100 ml bílého vána
  • 3 lžíce strouhanky
  • 2 stroužky česneku
  • 3 vejce
  • 1 cibuli
  • Oregano, bazalku, petržel a sůl

Začíná se náplní

Maso zatím nechte být a připravte si náplň. Do ní patří nastrouhaný sýr, prolisovaný česnek, nakrájená cibule, dále také vajíčka a pochopitelně také bylinky dle chuti. Rozhodně s nimi nešetřete. Mají vliv jak na barvu, tak lahodnost výsledného pokrmu.

Čtěte také: V životě nedělejte tyto chyby při první pomoci, popálenině nebo infarktu. Správné je postupovat tímto způsobem

Nyní si připravte maso

V tuto chvíli si připravte hovězí maso. Nařežte ho tak, abyste vytvořili větší, pokud možno obdélníkový kus, který bude všude stejně vysoký. Paličku nepoužívejte, jenom ho osolte a potom ho hned pomažte vaší náplní. U kratšího okraje nechte asi 2 centimetry prázdné, jinak plochu masa pomažte celou.

Roládu opatrně zabalte

Přichází fáze balení, kdy je třeba abyste byli opatrní a náplň vám zbytečně nepadala ven a výsledná roláda měla ten správný tvar. Aby držel i při pečení, je na místě použít řeznický provázek, kterým ji zavážete do výsledného tvaru. V tu chvíli je maso nachystané na přípravu.

Do zapékací mísy a trouby

Nejprve ho položte do zapékací mísy. Následně je třeba nezapomenout, že vám ještě zbývá rajčatový protlak a víno. Obojí smíchejte dohromady a následně touto směsí svou roládu polijte. Zbytek nalijte na dno zapékací mísy. Tu zabalte do alobalu a potom dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte po dobu asi 90 minut. Následně troubu otevřete, sundejte alobal, polijte roládu výpekem a znovu vraťte, tentokrát již odkrytou do trouby, kde dopékejte 30 minut. Následně můžete servírovat.