Hrnkový dort s jablky a skořicí. Je nejenom rychle hotový, ale jeho chuť ohromí každého

Také už nevíte, co všechno máte na Vánoce připravit? Pokud chcete potěšit svou rodinu a přátele něčím originálním a zároveň výborně chutným, doporučujeme vám vyzkoušet náš dnešní recept. Nejen, že se po něm budete oblizovat vy, ale zároveň jím naplníte chuťové pohárky všech svých blízkých. Recept je to snadný, takže ho zvládne naprosto každý.

Budete potřebovat

Je samozřejmostí, že na přípravu bude potřeba nějaký čas, ale nemusíte se bát, že byste v kuchyni kvůli tomu strávili celé hodiny. S hravostí to zvládnete i večer po práci nebo dopoledne před obědem. Pokud si ho budete chtít připravit, bude potřeba, abyste měli k dispozici následující ingredience: 3 kusy vajec, 2 hrnky práškového cukru, 1 balení vanilkového cukru, 1 hrnek oleje, 1 špetka soli, 3 ks skořice, 2 hrnky mouky, 1 kus jedlé sody a 4 hrnky nakrájených jablek.

Vezměte si děti na pomoc

Budete-li mít vše připravené, stačí se jen pustit do práce. Za chvíli se budete moci těšit z perfektního moučníku, který vám rozveselí vaši vánoční tabuli. Postup je opravdu jednoduchý, a když si na pomoc přizvete děti, nebudete mít za chvíli, co řešit. Jen si dejte pozor, aby vám neujídali ingredience pod rukama nebo za zády. S takovou by vám příprava zabrala o něco déle, protože byste museli neustále doplňovat ingredience.

Čtěte také: Neuvěříte, s čím vším vám pomůže obyčejný česnek

Těsto ze dvou hmot

Tak tedy. Na začátku si vytvořte šlehačku z vajec, které smícháte s práškovým cukrem a vanilkovým cukrem. Poté přidejte olej, sůl a skořici a opět pořádně promíchejte. Následně si vezměte misku s moukou a promíchejte ji s jedlou sodou, dokud vám nevznikne homogenní hmota. Tuto hmotu smíchejte s první hmotou tak důkladně, dokud vám nevznikne krásné těsto.

Těsto vyložte na plech na pečení potažený papírem na pečení. Jakmile to budete mít, posypejte ho nastrouhanými jablky, které si před tím důkladně očistíte a nakrájíte na plátky. Těsto pečte v předehřáté troubě při 180 C° po dobu 30 minut. Pak už jen stačí vytáhnout, chvilku nechat vychladnout a můžete podávat. Pokud se vám vše povede, klidně se o recept podělte s přáteli, ať je na světě více radosti.