Lehká polévka s kuřecím masem a rýží je velmi bohatá a sytá. Takový první chod shromáždí u stolu celou rodinu ještě předtím, než ho připravíte: lahodné aroma se totiž bude vznášet po celém domě.
Tato kuřecí polévka je poměrně nízkokalorická: výborně se Vám hodí do diety. Polévka je složena hlavně z velkého množství bílkovin a nachází se v ní málo sacharidů, kvůli čemuž je zároveň sytá a lehká.
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
- 300 g kuřecích prsou
- 2 ks vajec
- 3 l vody
- 1 bujón
- 1 ks citrónu
- 100 g rýže
Jak na to?
- Kuřecí maso si nakrájejte na malé kostky, zalijte je vodou a vařte po dobu 30 minut, nebo dokud nebude maso hotové.
- Vejce dobře rozmíchejte, přidejte šťávu z citrónu a 100 ml bujóna.
- Rýži několikrát promyjte, přidejte do hrnce ke zbývajícímu bujónu a přiveďte k varu.
- Když rýže změkne, uberte teplotu a tenkým proudem do hrnce vlijte vaječnou směs.
- Dobře promíchejte, nenechte sevřít a sundejte z plotny.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Doporučení!
Větvička petrželky, nebo kopru polévku dozdobí a jídlu dodá úžasnou vůni. Nejlepší bude pokud ji budete podávat s krutony, nebo suchary, ale také s kousky chleba chutná velmi dobře. Recept se Vám bude hodit hlavně po svátcích, proto doporučujeme abyste si ho uložili a ve správný moment ho tak mohli snadno najít!
Dobrou chuť přejeme!