Indiánky se skvěle hodí nejen k odpolední kávě, ale i na rodinnou oslavu. Proč je kupovat, když jsou plné chemie a stojí mnoho peněz. Tento postup vám ukáže, jak si je připravit snadno a rychle

Nejrůznější dorty a dezerty jsou slabostí mnoha z nás. Odpolední káva s nimi chutná mnohem lépe než bez nich. Příprava dezertů ale často bohužel bývá časově poněkud náročná a nám se kvůli upečení chutného koláče nechce strávit v kuchyni celé odpoledne. To je také jedním z důvodů, proč jsou dnes tak oblíbené nejrůznější nepečené dezerty, které jsou na přípravu většinou snazší a rychlejší. My vám dnes přinášíme recept na velmi chutné a lehké mini indiánky, kterými si můžete zpříjemnit například nedělní odpoledne či jimi překvapit nečekanou návštěvu.

Co budeme potřebovat?

Na přípravu indiánků budeme potřebovat pouze dva bílky, jedno balení dětských piškotů, 150 gramů cukru moučka, dvě polévkové lžíce marmelády, například jahodové, a jednu čokoládovou polevu. Indiánky jako zákusky mají svůj původ pravděpodobně na začátku devatenáctého století, kdy podobný zákusek pod názvem Indianer vytvořil jeden nejmenovaný maďarský kuchař jako cukrovinku, která se podávala po vystoupeních jistého indického kouzelníka ve Vídni. Na rozdíl od dnešní české verze indiánku ten původní však obsahoval šlehačku, nikoliv sníh.

Jak na to?

Postup výroby je velmi snadný a zvládne ho i vaše dospívající dcera. Začneme tím, že si prosejeme cukr, abychom se vyvarovali možných hrudek. Dalším krokem je vyšlehání tuhého sněhu z cukru a bílků. Vytvořený sníh poté umístíme do vodní lázně a nad párou znovu šleháme přibližně po dobu deseti minut. Sníh bude mít pórovitou konzistenci a velký objem. Vzniklou hmotu poté přendáme do misky a zašleháme marmeládu. V případě, že vám hmota po zašlehání marmelády příliš zřídne, znovu ji umístěte do vodní lázně a ušlehejte. Posledním krokem je přendání této hmoty do cukrářského sáčku a nastříkání na připravené piškoty.

Čtěte také: Mezi pacienty nakažené se zařadil i britský princ Charles. Ten je pro svůj vysoký věk v rizikové skupině

Vrstvy vyšlehaného krému by měly být čtyři. Při jejich tvoření držíme trubičku cukrářského sáčku vždy kolmo a po nanesení první vrstvy protlačíme trubičku do středu, vyjedeme pomalu nahoru a uděláme další vrstvu. Nahoře by měla být malá špička. Následně umístíme indiánky do chladničky, nejméně na dobu tří hodin, lépe ovšem přes noc. Po vychladnutí indiánky ozdobíme čokoládovou polevou a opět dáme na dobu alespoň půl hodiny do chladničky. Vyzkoušejte a uvidíte, s jakým úspěchem se tyto mini zákusky u všech, kdo je ochutnají, setkají.

Ryze domácí varianta

Pokud chcete mít indiánky opravdu celé vlastnoručně vyrobené, můžete si sami upéct i piškotový základ, na který poté vyšlehaný sníh umístíte. Na výrobu piškotového těsta budete potřebovat jen vejce, cukr a hladkou mouku.