Inovace na chleba ve vajíčku, která zaujme svou chutí i ingrediencemi

Když doma hledáte možnosti, co byste si dali k jídlu, dost často vás napadne osvědčená klasika, kterou je stále populárnější chleba ve vajíčku. Pokud už máte dost stále stejného receptu a tedy i stále stejné chuti, je na místě vyzkoušet zajímavou a velmi chutnou novinku. Jedná sice svým názvem stále o chleba ve vajíčku, ale podle surovin a chuti uvidíte, že jde o zajímavý unikát.

Co bude potřebovat?

Ingrediencí je o něco více, než když si připravujete klasický chleba ve vajíčku, ale rozhodně jich není více o moc, stejně jako musíme říci také to, že se jedná o takové ingredience, které můžete bez jakýchkoliv problémů snadno pořídit kdekoliv. Na přípravu jídla si nachystejte:

  • 4 krajíce chleba
  • 2 vajíčka
  • 4 plátky sýra
  • 4 plátky salámu
  • 2 stružky česneku
  • 1 kysanou smetanu
  • 100 gramů strouhaného sýra
  • Sůl, pepř a hořčici

Začněte s přípravou těstíčka

Čím by se mělo v rámci daného receptu začínat? Jedná se o takzvané těstíčko, které jasně ukazuje na to, čím konkrétně se tento chleba ve vajíčku liší od klasiky, která je všeobecně známá. Mělo by mít spíše hustější konzistenci a jeho příprava je celkem snadná. Základem je vejce, smetana, hořčice a dále je třeba pro potřebné dochucení dodat také česnek, stejně jako nesmí chybět sůl a také pepř.

Čtěte také: 20+ vynálezů, které Vám usnadní život! Doporučujeme zhlédnout a pořídit, život v domácnosti pak bude mnohem jednodušší!

Obalte chleby

Jakmile je těstíčko hotové, již můžete začít se samotnou přípravou. A to tak, že vždy vezmete krajíc chleba a následně ho obalíte v daném těstě, by přilnul z obou stran. Potom ho položte na plech, který je pokrytý pečícím papírem. Ten zamezí problému, kterým by mohlo být budoucí připalování a také přichycení. Takto pokračujte i v přípravě zbývajících chlebů.

Dané vrstvení na plech je celkem logické. Nejprve vložíte jeden obalený krajíc chleba, na který následně položíte dva plátky sýru a na něj dva plátky salámu. Potom přichází na řadu druhý v těstíčku obalený krajíc.

Váš chleba ve vajíčku vložte do trouby

Tu si musíte nejprve zapnout a rozehřát na adekvátní teplotu. Jaká je ta pravá? My doporučíme teplotu 190 stupňů Celsia. Než do ní chleby dáte, je třeba vzít ještě poslední surovinu, kterou je strouhaný sýr. Tím jenom lehce posypte oba připravené chleby. Potom už stačí vložit do trouby a nechat péct. Jaká je ona ideální doba pečení? Je to zhruba 10 – 15 minut. Ideální je, aby měl váš chleba ve vajíčku krásnou zlatavou barvu. Jakmile je jí dosaženo, již můžete vyndávat a servírovat na talíř. Jako zajímavá a velmi dobrá večeře skvělá volba pro každého.