Jablka zapečená v pita chlebu: Úžasný recept pro zaneprázdněné hospodyňky, který si Vaše rodina jednoduše zamiluje!

Jablka v pita chlebu, pita chléb v troubě! Nezní Vám to chutně? Jen jednou to vyzkoušíte a okamžitě změníte názor. Tento úžasně jednoduchý, rychlý a levný recept si zamiluje celá Vaše rodina. A především si ho zamilujete Vy, zvláště pokud patříte k zaneprázdněným pracujícím matkám, které se nemohou zbytečně zastavovat.

Chcete-li připravit svým drahým neobvyklou dobrotu, čtěte dále. Tento recept uděláte bez problémů a alespoň u nás doma slouží jako záchrana v době, kdy není doma nic sladkého. Využít můžete balený pita chléb, který koupíte v obchodě, nebo si můžete připravit vlastní. Toto jídlo může být nejen jako náhrada chybějícího odpoledního pamlsku, ale také skvělá sladká snídaně, svačina, či jednoduše lehké občerstvení v průběhu dne. Při této přípravě si dezert zachová šťavnatost a jeho velikost lze regulovat, aniž byste museli měnit hmotnost ingrediencí. Výsledkem bude něco jako moldavský závin.

1[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 3 tenké pita chleby
  • 0,5 kg jablek
  • ½ citronu
  • cukr dle chuti
  • špetku skořice
  • 70 g másla pokojové teploty

Jak na to?

Z jablíček odstraníme zrníčka a nakrájíme na malé kostičky, přidáme šťávu z poloviny citronu, aby nám jablka nezhnědla a zachovala si svěží chuť. Takové jablka necháme přejít teplem v pánvi, do které přidáme polévkovou lžíci změklého másla. Přidáme i cukr a skořici. Pokud máte příliš sladká jablka, nebo prostě máte rádi kyselejší koláče, nemusíte přidávat cukr.

Čtěte také: Ochutnejte recept na sušená jablka se skořicí! Jedná se o jednoduchý, ale skvělý pamlsek večer k TV. Zejména o Vánocích!

3Pita chléb si nařežeme na čtverce libovolné velikosti a potřeme je zbylým máslem.

Směs jablek, másla, skořice a cukru si poklademe na jednotlivé pita chleby a opatrně srolujeme (viz. obrázek). Plech si potřeme trochou oleje, aby se nám chléb nepřilepil a pečeme cca 15 minut při teplotě 200 stupňů, nebo dokud nebudou chleby zlatavé.

4Náš tip! Rolky můžete připravovat i v pánvi, v tomto případě však budete potřebovat asi o 50 g více másla, které použijete na vymazání pánve a pita chleby jím také můžete potřít zvenku.

5[hana-code-insert name=’Dole‘ /]V naší rodině je pita chléb oblíbeným doplňkem k jídlům, ale nikdy mě nenapadlo připravovat ho na sladko. Když jsem našla tento recept, zjistila jsem, že neexistuje větší a zároveň lehčí lahůdka. Milé zaneprázdněné hospodyňky, příprava této dobroty, Vám zabere nanejvýš 5 minut. Při pečení už můžete jít klidně zkontrolovat dětem úlohy.

Dobrou chuť!