Jahody v želatině jsou zajímavý dezert na léto

Mnoho z nás si chce pochutnat na jahodové chuti kdykoli během celého roku. Jestli navíc patříte mezi milovníky želatinových dezertů, tento recept vám bude chutnat. Užijete si velmi příjemnou chuť a strukturu jahod, společně s preclíkovým základem a jemným krémem. Něco takového jste ještě zaručeně nejedli a jistě si pochutnáte. Navíc vše připravíte velmi snadno.

Reklama

Co budete potřebovat?

Tento recept se sice skládá ze tří částí, ale přesto na něj potřebujete velmi málo ingrediencí. Vše jednoduše najdete v každých potravinách. Navíc nepotřebujete čerstvé jahody, a proto si tento dezert můžete připravit po celý rok. A pochutnáte si bez ohledu na roční období. Na základ potřebujete:

  • drcené preclíky – 1 ½ hrnku,
  • rozpuštěné máslo – ¾ hrnku,
  • cukr krystal – 4 ½ lžíce.

Na vrstvu smetanového sýra:

  • smetanový sýr – 2 balíčky,
  • cukr krystal – 1 hrnek,
  • Cool Whip (našlehaná smetana) – 230 gramů.
Shutterstock

Na jahodovou vrstvu:

  • vroucí voda – 2 hrnky,
  • jahodová želatina – 170 gramů,
  • mražené jahody – 450 gramů.

Pracovní postup

V míse smíchejte drcené preclíky, rozpuštěné máslo a cukr. Vše důkladně promíchejte. Připravte si zapékací formu a vymažte ji tukem. Troubu si předehřejte na 175 stupňů. Preclíkovou směs rovnoměrně rozprostřete do formy a zatlačte pomocí stěrky. Musíte získat základ, na kterém bude stát zbytek dezertu. A dávejte si pozor, abyste neměli v této vrstvě mezery. Vložte formu do předehřáté trouby a pečte po dobu 10 minut.

Mezitím si připravte směs ze smetanového sýru. Vyšlehejte smetanový sýr s cukrem. Poté přidejte Coop Whip a pokračujte ve šlehání, dokud nezískáte nadýchanou směs. Upečený základ z preclíků nechte vychladnout na pokojovou teplotu a poté na ni rozetřete připravenou vrstvu. Musíte ji nanést až k okrajům, protože jinak se vám dostane želatina k základu a celý dezert se rozmočí. To zajisté nechcete. Takto připravený dezert vložce na 30 minut do lednice, aby ztuhnul.

Shutterstock

Jahodová vrstva

Ve velké míse smíchejte vroucí vodu s jahodovou želatinou. Míchejte, dokud se nerozpustí. Poté přidejte mražené jahody a vše důkladně promíchejte. Během míchání musí rozmrznout a je důležité, aby se celá směs propojila. Nakonec tuto směs nalijte do připravené formy a vraťte do lednice minimálně na jednu hodinu. Vše musí důkladně ztuhnout a vychladnout. Poté můžete jahodový dezert nakrájet a podávat nedočkavým členům rodiny. Dobrou chuť!

Zdroj: all.servi.tn

Reklama