Recept na nejlepší tvarohové buchty, které jste kdy jedli!

Tradiční tvarohové buchty jsou nejlepší pochoutkou, kterou si můžete dát k snídani. Můžete si je samozřejmě koupit v obchodě, ale jejich chuť se nikdy nevyrovná domácím buchtám. Poradíme vám, jak připravit jedinečné těsto na tyto buchty. A poradíme vám, čím se následně můžete naplnit. Rozhodně se nemusí jednat pouze o tvaroh. Kde začít s přípravou domácích buchet?

Co budete potřebovat?

Na výrobu domácích buchet nepotřebujete žádné speciální suroviny. Stačí, když budete mít doma běžné ingredience na pečení a můžete si je připravit kdykoli na ně budete mít chuť. Na těsto potřebujete 80 dkg mouky, 5 dkg droždí, 4 lžičky cukru, ½ lžičky soli, 2 dl oleje, 2 dl mléka na rozmíchání droždí a 1 ½ až 2 dcl mléka na hnětení těsta.

Pracovní postup

Do 2 decilitrů vlažného mléka přidejte cukr a droždí. Nechte 20 minut kynout na teplém místě. Na 80 dkg prosáté mouky přidejte půl lžičky soli, 2 dcl oleje a kvásek. Do těsta přidejte také 1 ½ až 2 dcl mléka. Mléko přidávejte postupně a sami uvidíte, kolik ho budete potřebovat na toto množství mouky. Těsto míchejte, dokud nebude hladké.

Čtěte také: 6 Klasických Receptů z dob socialismu, které Vám navodí vzpomínky na dětství! Pamatujete si je?

Uhnětené těsto nechte kynout na teplém místě, aby mohlo dvojnásobit svůj objem. Vykynuté těsto rozválejte válečkou na sílu 1 centimetru, nakrájejte na kostky a naplňte podle své chuti. Všechny rohy každé z buchet sevřete k sobě, vytvarujte kouli a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete všechny buchty olejem a nechte na plechu asi 20 minut kynout. Potom buchtičky upečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu 20 minut.

https://napivalasztek.com/

Čím můžete naplnit tyto vynikající buchty?

Buchty můžete naplnit mnoha způsoby. Klasickou náplní je tvaroh, ale můžete zvolit i jiné příchutě. Skvěle se do nich také hodí marmeláda. Jestli chcete něco doopravdy sladkého, můžete jako náplň použít čokoládový nebo oříškový krém. Budete mít potom pocit, jako kdybyste jedli koblihy. Toto těsto je ale mnohem zdravější, protože se nesmaží (jako koblihy).

Zdroj: napivalasztek.com