Jak ideálně a chutně naložit maso? Zapomeňte na kupované sáčky s kořením. Cibulová marináda je možností, jak dát svému masu zcela unikátní chuť. Podívejte se s námi, jak si ji připravit

Když chystáte maso, a je jedno zda na grilování, nebo na pečení, nebo jenom tak na pánev, je základem úspěchu kvalitní marináda. Bohužel většina lidí využívá jednoduché kombinace, která je založena na využití koření z prášku a dále také na oleji. My vám ukážeme, že naložit maso je možné i jinak. A to mnohem zajímavěji. Podívejte se, jak se připraví cibulová marináda, která zaujme tím, že dá vašemu masu zcela unikátní chuť. Nevěříte?

Je jedno, jaké maso použijete

Zajímavostí marinády je i to, že ji lze použít na různé druhy masa. Může se jednat o klasiku v podobě drůbežího, stejně jako se může jednat také o vepřové. Naložit do této marinády však máte možnost i zcela jiné druhy masa. Záleží jenom na vaší chuti a na vašich preferencích. Kladem je také to, že postačí i poměrně krátká doba a maso bude mít zajímavou chuť. Dá se používat jak na krátkodobé naložení, kdy mluvíme o době okolo 1 hodiny, tak i na dlouhodobé nakládání, kdy je možné maso naložit třeba i na 2 – 3 dny.

Cibulová marináda je snadná. Co na ni budete potřebovat?

Již víte, že vás zaujme svou univerzálností. Co ale ještě nevíte, to jsou informace o tom, z čeho se cibulová marmeláda skládá. Podívejte se společně s námi na hlavní ingredience, bez kterých se neobejdete. Jedná se o tyto:

Čtěte také: Jak nafouknout velikost automobilu před dovolenou? Kupte si střešní nosiče

  • 200 ml slunečnicového oleje
  • 0,5 kg cibule
  • Koriandr, sůl, černý pepř

Příprava cibulové marinády je hračkou

Jak na to? Nejprve se důkladně promíchá olej s kořením. Potom je třeba nachystat si cibule. Ty nejprve oloupejte a potom je nakrájejte na čtvrtiny. Vložte je do hrnce s olejem a důkladně promíchejte. Tímto je cibulová marináda hotová. V tu chvíli už do hrnce jenom přidáte maso a důkladně ho promícháte tak, aby se ke všem kouskům dostal olej, ale i kousky cibule. Při krátkodobém nakládání doporučujeme každých 15 minut promíchat. Pokud necháte maso naloženo po několik dní, tak doporučujeme promíchat minimálně dvakrát denně, aby se chutě rozložily.

Maso můžete připravit i s cibulí

Co potom, když máte maso naloženo a to míří na gril? Cibuli s olejem rozhodně nemusíte vyhazovat. Můžete si ji také připravit. A je jedno, zda na pánvičce, nebo na grilu. Opečená cibule se totiž k jakémukoliv masu hodí více než dost. Máte tak jistotu, že recept povýšíte jak tím, že máte vhodnou marinádu, tak i tím, že využijete základ v podobě skvělé zeleniny.