Jak připravit dokonalou večeři pro celou rodinu?

Máte rádi jídlo z jednoho hrnce? Kdo by neměl? Použít co nejméně nádobí, rychle uvařit a vychutnat si jídlo s celou rodinou je to nejlepší, co můžete zkombinovat. Právě takový recept vám dnes ukážeme. Maso se zeleninou si oblíbí také děti, a stane se tak pravidelným pokrmem na vašem stole.

Reklama

Co si připravit na rodinnou večeři?

Na tento recept budete potřebovat:

  • 600 g vepřového masa
  • 1 mrkev
  • 1 cibuli
  • 1 cuketu
  • 1 papriku
  • 5 brambor

V tomto receptu budete potřebovat také hodně koření, seznam přikládáme:

  • 1,5 lžičky soli
  • 0,5 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • tymián
  • rozmarýn
  • oregáno
  • 2 stroužky česneku

Dále potřebujete:

Reklama
  • 100 g sýra
  • 5 polévkových lžic rostlinného oleje
  • Kopr

Nejdříve si všechny suroviny nakrájejte na stejně velké kousky, stejně tak maso, které nakrájejte na kostky.

https://www.rudawkuchni.pl/

Cibuli stačí nakrájet na kolečka.

https://www.rudawkuchni.pl/

Oloupané a umyté brambory nakrájejte na malé kostičky a maso i veškerou zeleninu rozložte na pekáč.

https://www.rudawkuchni.pl/

Příprava omáčky nezabere moc času

Omáčka je velmi jednoduchá. Česnek si nasekejte najemno nebo ho můžete prolisovat. Přidejte sůl, olej, bylinky a také pepř.

https://www.rudawkuchni.pl/

Takto připravenou omáčku můžete nalít na plech a důkladně zamíchejte, aby se netvořily hrudky a omáčka byla kompaktní.

https://www.rudawkuchni.pl/

Plech můžete zakrýt pečicím papírem, který trochu namočte a alobalem. Takto připravené jídlo dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečte asi hodinu. Poté odkryjte alobal i papír a všechno jídlo posypte nastrouhaným sýrem. Následně ještě 10 minut nechte v troubě péct. Až budete maso se zeleninou dávat na talíř, můžete ho ozdobit ještě nasekaným koprem nebo jiným oblíbeným kořením.

https://www.rudawkuchni.pl/

Kromě zeleniny, která je uvedená v receptu, můžete vyzkoušet i jiné druhy. Díky tomu budete mít pokaždé hotový jiný pokrm a vaší rodině se tak neomrzí. Rozhodně stojí za to vyzkoušet i různé druhy masa, ale pozor, protože se mohou lišit délkou pečení. V takovém případě je nutné hlídat délku pečení, aby maso nebylo tuhé nebo naopak nedopečené.

Zdroj: rudawkuchni.pl

Reklama