David Hampl
1 března, 2020

Jste vášnivou zahradnicí a vyznáte se v květinách, rostlinách a jejich pěstování? Pěstujete si doma na zahradě, na balkoně nebo za oknem vlastní rostlinky a jste na ně hrdí? Máte svoje osvědčené metody pěstování nebo si kolikrát nevíte rady, co a jak správně dělat? Ať je to, jak chce, dnes se možná naučíte něčemu novému. Dozvíte se, jak snadno vypěstovat rostlinné klíčky bez použití náročných metod. Bude vám k tomu stačit vybavení, které máte zřejmě všechny doma a možná ani nevíte, že ho lze využít velmi praktickým způsobem. Pojďte se tedy podívat, jak snadno lze vypěstovat klíčky.

Fazole plné vitaminů

Klíčky, které budeme v tomto případě pěstovat jsou fazolové klíčky a zrna. Z hlediska nutričních hodnot jsou velmi výhodné, neboť obsahují mnoho vitamínů a minerálů prospěšných pro lidský organismus. Jakmile se je naučíte pěstovat pomocí této metody, už nikdy si nebudete muset kupovat konzervované fazole z obchodu, které obsahují šílené množství soli. A jak víme, tak nadmíra soli škodí štíhlé linii.

Potřebné nástroje

Mnohem lepší je vypěstovat si fazole doma, protože tím ušetříte peníze, čas, ale také poskytnete vašemu tělu laskavost. Hladina hemoglobinu se zvýší a ubráníte se více nemocem. Pro domácí pěstování fazolových klíčků naší metodou budete potřebovat následující: 1,5 litrovou plastovou láhev, 100 g fazolek, vodu, šídlo nebo jiný ostrý nástroj a kuchyňskou nálevku. Náročné to není, tak hurá do toho.

Stačí 5 minut denně

Plastovou láhev pořádně vymyjte a pomocí šídla do ní udělejte několik děr. Díry musí být takové, aby jimi malé fazolky nevypadly. Fazolky opláchněte ve vodě a odstraňte z nich shnilé. Dejte je mísy s vodou (2 šálky horké vody a 3 šálky studené vody) a nechte je tam stát po dobu jedné hodiny. Následně dejte fazolky do láhve, tu zavřete a snažte se vylít zbylou vodu. Láhev dejte na tmavé místo do vodorovné polohy. Každý den namočte fazole v láhvi do vody na 5 minut a potom vodu zase vylijte. Čtvrtý den už budou fazolky vyklíčené a vy je můžete z láhve vyndat. Láhev lehce rozřízněte a máte hotovo.

Sdílejte článek