Jak zajistit, aby česnek vydržel čerstvý po celý rok?

Sklízíte velké množství česneku, které pak musíte rozdat, protože ho sami nedokážete spotřebovat? Pomoci vám může jednoduchý trik, díky kterému vydrží česnek klidně celý rok. Nebudete si ho muset kupovat v obchodě, protože na domácí nemá absolutně nic! Vyzkoušejte novou metodu, která skutečně funguje, a zajistěte si dostatek česneku včas.

Čerstvý česnek může vypadat stejně

Je to velmi jednoduchý trik, který si můžete hned vyzkoušet. Nejdříve ale triky, které moc často nefungují správně. Česnek mnoho lidí dává do zásuvky v lednici, aby vydržel déle. Někdo ho dokonce přikrývá ručníkem, ale česnek velmi brzy bude kvést a do léta nevydrží. Stejně tak nemá rád, když ho poprášíte moukou. Česnek můžete naložit i do soli, což je celkem dobrá metoda.

https://unsplash.com/

Denně se mohou objevit další triky, jak si zajistit čerstvost daných potravin. Česnek patří mezi zeleninu, která je velmi oblíbená, proto by bylo škoda nechat ho vykvést nebo zplesnivět. Zkuste tedy něco nového. Česnek nejdříve skliďte, jak jste zvyklí. Odřízněte stonek, můžete také kořen. Česnek pak nechte delší dobu uschnout. Vrchní vrstvu slupky můžete odstranit, ale s hlavičkou neklepejte.

Čtěte také: Smíchejte 3 ingredience a zbavíte se křečových žil a otoků!

Česnek dostaňte na oheň a je to hotovo

Chcete česnek dobře uskladnit a jeho účinky cítit po celou dobu, aniž byste za něj utráceli v obchodě? Ted přichází nejdůležitější část. Vezměte si svíčku, spalte ocas česneku a také jeho kořínky. Česnek nakonec dejte do skleněné nádoby, a umístěte ji na chladné místo, kde nebude teplota vyšší než 18 stupňů.

https://xitrosti.com/

Takto vám skutečně může vydržet i celý rok, do další sklizně. Můžete ho v létě dát do lednice, pokud je velké teplo. Česnek se může také zamrazit, můžete ho nakrájet na tenké plátky a brát si jen tolik, kolik potřebujete. Hodit se bude hlavně na podzim, kdy nastává období chřipek a nachlazení. Stačí ho konzumovat nejlépe syrový, ale můžete ho přidat také do polévek nebo omáček.

Zdroj: xitrosti.com