Jamajka řez je dokonalým banánovým zákuskem, který si zamilujete

Řezy Jamajka jsou celkem populárním dezertem, který díky banánům velmi dobře chutná a která není ani nijak výrazně náročný na přípravu. Kdo má zájem zkusit něco nového a zajímavého, tomu daná možnost rozhodně umí přijít vhod. Podívejte se s námi na recept, který zaujme jak vás, tak s ním i dokonale pohostíte kohokoliv ve vašem okolí.

Co bude potřeba?

Ingrediencí je sice více, ale na druhou stranu je pozitivem daného receptu hlavně to, že výsledek je doslova dokonalý a je na místě si dané ingredience opatřit a potom je použít. I když jich je více, rozhodně to neznamenám, že by byl jakýkoliv problém s tím je opatřit. V tomto směru není s přípravou Jamajka řezů problém. Co si tedy připravit?

  • 6 vajíček
  • Banány
  • ¾ hrnku cukru krupice
  • 1 čokoládový puding
  • Špetku soli
  • Citronovou šťávu
  • 3 balení želatiny
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • ¾ hrnku polohrubé mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 4 lžíce povidel
  • 250 gramů mascarpone

Sníh je základ

Vše začíná postupem, při kterém je na místě vytvořit hladký a jemný sníh. K tomu jsou nejprve použity bílky a následně také žloutky. K nim je vhodné přidat také trochu soli, stejně jako cukr. Šlehá se do té doby, dokud nebude mít sníh konzistenci, která je lehce hustá a tužší.

Čtěte také: Známe recept na elixír mládí: Stačí tyto tři suroviny na očištění vašich střev a budete se cítit nejenom jako znovuzrození, ale výrazně prospějete i svému zdraví

Příprava těsta

Jakmile je hotový sníh, je možné pokračovat v přípravě těsta. A to tak, že se do něho přidávají všechny další ingredience, jako jsou zbývající žloutky, ale také kypřící prášek, puding, kakao a samozřejmě také mouka.

Pečení těsta

Jakmile je těsto hotové a má hladkou konzistenci, je možné začít s jeho pečením. Základem je předehřátá trouba, a to na 180 stupňů Celsia. Následně je třeba vzít si plech, který bude vytřený máslem a vysypaný moukou, nebo ještě lépe vyložený pečicím papírem. Sem je těsto následně nalité a vloží se do trouby. Pečení je zhruba v délce okolo 15 minut, podle vzhledu těsta.

Příprava vnitřní vrstvy

Jakmile je těsto upečené a základ Jamajka řezu je hotový, je na místě připravit si samotnou náplň. Ta je následně aplikována přímo na danou vrstvu těsta. Kromě toho, že je použita poleva, nelze zapomínat také na citronovou šťávu, ale i povidla.

Dále nelze zapomínat také na to hlavní, že právě ona vnitřní vrstva obsahuje jednu z nejdůležitějších věcí, a to v podobě banánů. Ty se mohou položit na plátky, nebo také nakrájené na kolečka. Je na každém, jakou zvolí variantu.

Tvorba želatiny

Dále nesmí chybět ani želatina, která je s tímto receptem spojena. Je zde hlavně proto, aby se samotná vnitřní vrstva zpevnila a aby banány držely na svém místě. Želatinu připravte dne návodu a potom ji jednoduše nalijte na samotnou vrstvu banánů, aby se dostala do všech mezer a do všech volných částí.

Chybět nesmí ani vrstva polevy

Na želatinu by měla přijít ještě jedna vrstva polevy, díky čemuž dojde k tomu, že budou Jamajka řezy dokonale krémové a také dokonale vláčné. Tato forma polevy je vytvořena ze zbývajících ingrediencí, kam patří především mascarpone, stejně jako se jedná také o smetanu ke šlehání a další ingredience, u kterých by mělo dojít k tomu, že budou našlehané a že budou následně namazané na vrstvu želatiny.

Finální dokončení receptu

Jakmile je na řezech i samotný horní krém, přichází na řadu ještě jedna vrstva těsta. To je připraveno a upečeno stejně, jako tomu bylo v předchozím případě. I tady je základem nechat ho lehce vystydnout a poté pomocí něho vytvořit horní část řezu.

Následně je vhodné vršek lehce potřít trochou krému, na který je dobré nahrubo nastrouhat kousek čokolády. Potom by měly Jamajka řezy zamířit do lednice, kde budou minimálně 2 hodiny, aby byly důkladně vychlazeny. Potom už je stačí jenom nakrájet a podávat.