Jedli jste někdy pštrosí vejce? Ne? Tak tenhle vynikající a skvěle vypadající dezert si skutečně zamilujete! Chutná skvěle a máte ho připravený za pár minut!

Teplé počasí již neodvratně klepe na dveře. Kromě touhy shodit ze sebe zimní oblečení a naplno si užívat venkovních radovánek se však razantně změní vaše chutě. Od okamžiku, kdy začne slunce hřát podstatně více, než tomu byl v zimních měsících, má zajisté každý z nás zálusk na nějaký studený dezert, který dokáže příjemně osvěžit. Jenže na druhou stranu mnoho z nás nemá dostatek času, aby se přípravě věnovalo závratně dlouhou dobu.

Naštěstí jsme tu ale my a s námi i tento úžasný recept. Studený dezert pštrosí vejce je nepečený a i ten nejméně zkušený kuchař jej připraví za pár minut! Zajímá vás víc? V tom případě rozhodně pokračujte se čtení tohoto článku, který vás kompletním postupem přípravy provede. Připraveni? My tedy rozhodně ano!

Co od pštrosího vejce můžete očekávat?

Tento studený dezert se pyšní velice netradičním pojmenováním, které si většina z nás spojuje s úplně jiným pokrmem. Nicméně, jak za pár okamžiků zjistíte, i náš recept vás ohromí natolik, že jej zařadíte mezi své oblíbené recepty. Jedná se o harmonickou směs sladkého pudingu, kokosu, smetany a hořkého pomeranče. Jak už bylo zmíněno v předchozí části, tak příprava není nijak časově náročná. Kromě toho vás ani zakoupení potřebných surovin téměř nezatíží. Sladké pštrosí vejce zkrátka disponuje všemi plus, kterými disponovat lze.

Čtěte také: Vědci vysvětlují, kdy můžete jíst v noci a kdy byste se měli lépe vyhnout tomuto zlozvyku!

Jaké ingredience budete potřebovat?

Dezert se v podstatě složený ze dvou vrstev a každá se skládá z jiných surovin. K přípravě první vrstvy budete potřebovat 800 ml plnotučného mléka, 75 g kukuřičného škrobu, 100 g cukru a jeden sáček vanilkového cukru.

Druhá vrstva dezertu se skládá z 1 litru pomerančové šťávy, 75 g kukuřičného škrobu, 80 g cukru a strouhaného kokosu, který poslouží na posypání vrchní části. Pokud si sami uděláte cenovou kalkulaci všech surovin, zjistíte, že vás dezert nebude stát ani 100 Kč. A chuť, které se vám za tak málo peněz dostane? Naprosto odzbrojující!

Jak budete postupovat z hlediska přípravy dezertu?

V prvé řadě je potřeba všechny suroviny v rámci svých vrstev smíchat dohromady. Vložte je tedy do dvou rendlíků a na mírném ohni zahřívejte tak dlouho, dokud dostatečně nezhoustnou. Rendlíky z plamene zase odstavte a bílou vrstvu (čili tu první) přelijte do dostatečně velké kulaté misky.

Přímo doprostřed bílé vrstvy v misce nalijte vrstvu oranžovou. Dejte si záležet, aby se vám povedlo mířit přesně na to jedno místo a tekutina se nerozlévala po celé misce. Když máte hotovo, za žádných okolností hlavně nic nemíchejte! Tím byste si totiž výsledek absolutně zkazili. Celý výtvor stačí pouze překrýt potravinářskou fólií a vložit do mrazáku. Následně musíte nechat chlad odvést svou práci. Jak dlouho bude dezert tuhnout je zcela individuální, protože to závisí na mnoha faktorech, například na umístění mrazáku ve vašem domě, nastaveném stupni chlazení a podobně. Nic se tedy rozhodně nesnažte chvátat a počkejte si, až bude dezert dostatečně ztuhlý. Čekání vážně stojí za to.

Nakonec, když je pštrosí vejce tuhé, jej vyjměte z mrazáku a vyklopte z mísy. Mělo by vám krásně držet tvar. Dezert v poslední fázi bohatě zasypte kokosem, protože ten mu dodá naprosto nezaměnitelnou chuť. A co teď? Můžete začít podávat! Ideální je dezert krájet obdobným způsobem jako dort, čili na menší kousky trojúhelníkovitého tvaru. Tak máte jistotu, že každý, koho se rozhodnete pohostit, bude mít ze všech vrstev stejný díl.

Na co si dát během přípravy pozor?

Pokud chcete, aby výsledek opravdu vyšel podle plánů, musíte si dát pozor hned na několik skutečností, kterou mohou konečnou chuť ovlivnit. Než se rozhodnete použít plnotučné mléko, raději jej ochutnejte, jestli náhodou není vinou dlouhého stání v ledničce s otevřeným již zkyslé. Dále se určitě nevyplatí překračovat doporučené dávkování cukru. Ačkoli máte určitě hodně rádi sladké, tak všeho moc škodí. Je potřeba dohlédnout i na úplně první krok, kterým je spojení surovin na ohni. Nepřestávejte míchat, dokud obě hmoty nebudou úplně spojené.

Při jakých příležitostech je dezert vhodné podávat?

Na pštrosím vejci si pochutná naprosto každý napříč generacemi. Avšak díky svým veselým barvám se určitě hodí zejména na akce s dětmi. Pokud plánujete oslavu svého potomka, určitě si podáváním pštrosího vejce neuděláte ostudu. Velice osvěžující je i konzumace tohoto dezertu jako svačinky během práce na zahradě. V kombinaci se šlehanou ledovou kávou absolutně nemá chybu! Pokud jste vždycky toužili po něčem rychlém a famózním, právě jsme vám k tomu dopomohli. Připravte si sladká pštrosí vejce ještě dnes!