Tyto jednoduché tipy od žen v domácnosti mi neuvěřitelně usnadnily vaření a úklid kuchyně! Nejvíce mi pomohl bod číslo 4!

Každá z nás se snaží o to, aby její kuchyně byla vždy čistá a bez bakterií. Aby nám potraviny vydržely co nejdéle svěží a čerstvé a abychom si našli triky, díky kterým bude vše fungovat. Každý známý a šikovný kuchař má ty své. Proto Vám přinášíme pár praktických tipů, které jistě využijete ještě dnes.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Čisté ruce

Určitě už víte, že existují potraviny, které mají velmi silný a svébytný zápach a chuť. Například ryby, cibule, česnek, klobása, atd. Když s nimi v kuchyni pracujeme a potřebujeme připravit kromě nich něco jiného, ​​nastane problém v tom, že je naše pokožka tak nasáklá jejich pachem, až to přeneseme na jinou potravinu, nebo se jednoduše po navaření neumíme toho zápachu zbavit. Proto vyzkoušejte použít kousek zubní pasty. Ta odstraní všechny vůně a nežádoucí pachy přímo dokonale.

Čerstvé bylinky

Pokud i Vy rádi upřednostňujete čerstvé bylinky před těmi sušenými, určitě se trápíte s myšlenkou, jak je uchovat co nejdéle. Tedy pokud je nemáte v květináči.

Čtěte také: Dodavatel zvýšil ceny za energie? Poradíme, jak odstoupit od smlouvy, která je pro vás nevýhodná

Existují dva způsoby, jak uskladnit bylinky. Jedním z nich je chladnička. Vložte bylinky do dózy a překryjte ji ubrouskem nebo papírovou utěrkou. Ta bude absorbovat veškerou nadměrnou vlhkost a Vaše bylinky udrží „nedotčené“ mnohem déle.

Další možnost je vložit je do skleněné nádoby, sklenice nebo vázy. Na dno nalijte kousek vody a rostlinky by tak měly zůstat čerstvé a svěží. Tento způsob je praktičtější. V chladničce je opravdu nadměrně vlhko a i přes ubrousek se zeleň z bylinek vytratí a znehodnotí se.

Čerstvá zelenina

Zelenina také jako bylinky nesnáší vlhké prostředí. No proto, je nejlepší mít je v chladničce. Takže, co s tím?

Na toto už papírový ubrousek stačit nebude. Nejideálnější je použít houbu. Nejlepší i dvě. Jednu uložte na spodek úložného prostoru pro zeleninu a druhou navrch. Houbička absorbuje nadbytečnou vlhkost a zelenina vydrží déle.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Čištění mikrovlnky

Tato činnost je dosti pracná a mnohým z nás jde opravdu někdy na nervy, protože vyčistit mikrovlnku pořádně, není žádná legrace. Speciálně, pokud se nám v ní stala nějaká nehoda a je celá od mastnoty a kousků jídla.

I v tomto případě přichází na pomoc houbička. Namočte ji do mýdlové vody a vložte do mikrovlnky. Zapněte ji na několik minut při střední teplotě. Voda se z houby odpaří a uvolní mastnotu a tuk, který by se Vám jinak myl jen velmi těžko.

Prkénko

Dřevo se obecně myje hůře než sklo. Při prkénku je nejlepší umýt ho co nejdříve po použití, abychom se vyhnuli zaschlým zbytkům a šťávám z čehokoliv.

Na prkénku se mohou držet bakterie, které se přemnoží, pokud jej nemyjeme zcela důkladně, což se někdy ani nedá, neboť ty nejmenší částečky jídla nevidíme pouhým okem. Nejideálnější řešení, je alespoň jednou týdně udělat generálku. Smíchejte si ocet s vodou 1:1 a očistěte prkénko tímto roztokem. Nechte ho v něm namočené alespoň jednu minutu. A poté opláchněte vodou.

Čištění česneku

Voda. Tato metoda funguje jak u česneku, tak při cibuli.

Vložte česnek do většího poháru (například na zavařování), naplňte vodou, uzavřete a třepejte po dobu cca 10 sekund v kruhovém pohybu. Slupky a měsíčky se Vám budou odstraňovat téměř samy.

Cibuli stačí namočit do misky s vodou.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]V dnešní době se snažíme urychlit co nejvíce povinností a těchto pár triků Vám pomůže zjednodušit si alespoň některé činnosti v kuchyni. Určitě je vyzkoušejte. Já si je nedokážu vynachválit!