Jednoduchý, chutný a vskutku rychlý jablkový koláč s tajnou přísadou: Vždy, když se objeví nečekaná návštěva, tento koláč Vás zachrání!

Milujete jablíčka ve spojení s voňavou skořicí? Tak právě tento koláč se stane pro Vás volbou číslo jedna! Nejenže je extrémně rychlý, chutný, ale voní přímo božsky! Navíc je to perfektní možnost, jak zachránit situaci, když máte málo času, neboť se Vás nečekaně rozhodli překvapit přátelé, kteří u Vás budou za 30 minut. Prekérní to situace, my ale máme řešení a ne ledajaké, velice chutné!

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 4 vejce
  • 125 g polohrubé mouky
  • 125 g cukru
  • ½ lžičky jedlé sody
  • ½ lžičky citronové šťávy
  • 500 g jablek
  • ½ lžičky skořice
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 šálky bobulového ovoce

Jak na to?

Nejdříve si 100 g cukru vyšlehejte s vajíčky. Vyšlehanou směs poté odložte na chvíli stranou.

Teď přijde řada na jablka, které si omyjte, odstraňte jadérka a nakrájejte je na tenké měsíčky. Připravená nařezaná jablka poté rovnou naskládejte do máslem vymazaného pekáče. Pro dosažení delikátní chutě a vůně, posypte jablka skořicí.

Čtěte také: Nechvalně známý Klub 27: jaké hvězdy spojuje úmrtí ve stejném věku?

Do vajec vyšlehaných s cukrem za stálého šlehání následně přidejte mouku, citrónovou šťávu a jedlou sodu. Výslednou směsí následně zalijte na pekáči naskládaná jablka se skořicí.

Koláč dejte péct do trouby vyhřáté na 180-200 stupňů a pečte přibližně 20-25 minut, dokud nebude mít koláč zlatavý nádech.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Mezitím si připravte vrchní smetanovou nádivku tak, že smetanu smíchejte se zbylým cukrem a bobulkami lesního ovoce.

Když se koláč dopeče, navrstvěte na vrch těsta už jen smetanu s ovocem a dejte zapéct při stejné teplotě ještě na 5-7 minut. Doporučujeme kontrolovat smetanu párátkem a podávat teplé.

Přejeme Vám dobrou chuť!